Ezért nem kap Android Oreo frissítést a Huawei P9

0

Még korábban ezen év folyamán a Huawei kiadta az Android Oreo rendszer béta változatát számos korábbi zászlóshajóra, gondolunk itt olyan masinákra, mint a Huawei Mate 8 vagy a Huawei P9 széria tagjaira. Sajnos a jelenlegi állás szerint azonban úgy néz ki, hogy a Huawei P9 frissítését elkaszálta a gyártó.

Az értesülés forrása a Huawei Support UK, vagyis a kínai gyártó brit ügyfélszolgálata által kiküldött email, amelyben az egyik felhasználót tájékoztatják a szomorú fejleményekről. Maga a készülék egyáltalán nem nevezhető túlzottan korosnak, hiszen 2016-ban debütált, és eddig egy nagyobb Android frissítést kapott. Ugye a telefon Android 6.0 Marshmallow rendszerrel került a boltok polcaira, aztán később kapott egy 7.0 Nougat update-et. Mindezek ellenére a Huawei úgy határozott, hogy a P9 alkalmatlan az új rendszer futtatására, állításuk szerint a hardver korlátai váratlan fagyásokat, beépített funkciók összeomlását, és az akkumulátor gyorsabb merülését okozhatják.

Ha belegondolunk abba, hogy a gyártó korábban elkészítette az Oreo béta verzióját a mobilra, elég váratlannak hat a cég meghátrálása a fejlesztés utolsó fázisában. Arra nem kaptunk egyértelmű választ, hogy vajon a Huawei P9 Plus vagy a P9 Lite megkapja-e a frissítést, de ha valóban hardveres limitációk jelentik a probléma legfőbb okát, akkor semmi jóra nem számíthatunk ezeket a telefonokat illetően sem.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid