Ezért váltanak Androidról iOS-re egy kimutatás szerint

0

A közelmúltban készült egy kimutatás, aminek az volt a célja. hogy megmagyarázza, hogy a különböző felhasználók miért váltanak a mobil operációs rendszerek között. A kutatás 2500 résztvevő segítségével történt három nap lefolyása alatt, és bizony hozott néhány érdekes eredményt. 

A PCMag kutatásában résztvevők 18 százaléka Androidról váltott iOS-re, míg 11 százalék fordítva követte el ugyanezt a cserét. Nyilván ez még kevesebb érintett felhasználót jelent, ugyanakkor érdekes látni, hogy a mérések szerint a legtöbben almás mobilra a jobb felhasználói élmény okán, míg ellentétes esetben a jobb árak miatt váltottak. Mondjuk a jobb felhasználói élményre mindkét tábor letette a voksát, amikor a váltást indokolta, így ez alapján könnyen kijelenthető, hogy az ilyesmi teljesen szubjektív szempont.

Az árak miatti váltás nem kíván különösebb magyarázni valót, hiszen az Apple termékei legendásan drágák, és az Android rendszert futtató eszközökben a választék is nagyobb. Különös módon az Androidról iOS-re váltók 11 százaléka szintén a kedvezőbb árszabást említette meg a költözködés okának, ezt nem igazán tudjuk hová tenni.

A további okok miatt szerepeltek a jobb applikációk, a gördülékenyebb ügyfélszolgálat és a gyorsabban érkező rendszerfrissítések. Ezek az indokok szintén ott voltak mindkét tábor motivációi között. Igazából mi is kíváncsiak lennénk arra, Ti hogyan látjátok mindezt. Ha váltottatok mostanában operációs rendszert, írjátok meg kommentben miről mire, és miért tettétek!

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid