Mindhárom Galaxy S10 modell kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval jöhet

0

Már többször is olvashattunk olyan pletykákat, melyek szerint jövőre kettő helyett három Samsung Galaxy S10 modell érkezhet egyidőben, de eddig úgy tudtuk, hogy csak a legdrágább modell kap kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasót. A legfrissebb hírek szerint azonban nem ez lesz a helyzet.

A dél-koreai média szerint lesz egy olcsóbb S10 variáns, és mellé jön a szokásos normál, valamint Plus modell. Azt írják, hogy mindhárom készülék megkapja a kijelzőbe épített biometrikus szenzort, de különböző megoldásokat fog alkalmazni a Samsung.

Az olcsóbb modell (nevezzük mondjuk S10 Lite-nak) egy optikai szenzort kap, ami megegyezik a jelenleg más mobilokban (pl. Vivo, Oppo) is fellelhető technológiával. Ez a pixelek között visszaverődő fényt olvassa be, és ez alapján azonosítja az ujjlenyomatot. A hátránya, hogy kicsit lassabb, mint a hagyományos leolvasók.

A két drágább kiadás (“S10” és “S10 Plus”) már egy újabb és gyorsabb ultraszónikus megoldást kaphat, ilyet még nem építette kijelzőbe, tehát ezen a téren akár úttörő is lehet a Samsung (bár jó eséllyel már az S10 modellek előtt láthatunk ilyet, például a Mate 20 Próban). Ez a megoldás gyorsabb és pontosabb, mint az optikai, tehát sokkal jobb felhasználói élményt nyújt majd.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid