Ezt az okostelefon márkát másolták a legtöbben tavaly

0

Az okostelefonos világ rohamos fejlődésen megy keresztül, és bár ugyan néha állni látszik a technika világának ezen szegmense, mindig jön valamilyen apróbb, esetleg nagyobb innováció. Ennek megfelelően a hamisítványok, másolatok, és a klónok is egyre elterjedtebbek. Egy AnTuTu összesítésből most kiderült, hogy melyik gyártó készülékeit kopírozták le a legtöbben.

A kínai gyártók amúgy annyira “veszélyesek”, hogy sokszor olyan mobilokat is másolnak amik még meg sem jelentek, ennek megfelelően már létezik Samsung Galaxy S9 klón is, holott az eredetire még egy hónapot kell várnunk. Nem véletlenül példálóztunk a Samsunggal, ugyanis az AnTuTu eredményei szerint ezt a gyártót másolták a legtöbben 2017-ben. Az AnTuTu egyébként egy kínai szintetikus tesztalkalmazás, ami az okostelefonok teljesítményét hivatott monitorozni, bár olvasóink ezt vélhetően már jól tudják.

Szóval a klón telefonok 36.23 százaléka valamilyen Samsung mobil másolata, a következtetést egy több mint 17 millió készüléket érintő vizsgálat alapján vonták le. Az említett mennyiségnek 2.64 százaléka volt hamisítvány. A Samsungot a sorban nem meglepő módon az Apple követi, a klón mobilok 7.72 százaléka iPhone replika, de a Xiaomi telefonok is előkelő helyen végeztek a dobogó harmadik helyén 4.75 százalékkal.

A legtöbbet másolt készülék a Samsung Galaxy S7 edge volt, amit a kínai piacra szánt változata követett ugyanannak a telefonnak. A fent látható listán megtekinthető a többi leginkább hamisított okostelefon.

forrás: kotaku.com

Nyilvánvaló etikai és egyéb morális okokat nem számítva biztonsági és minőségi okokból sem feltétlenül érdemes klón mobilokat vásárolni. Ugyanakkor lapunk hasábjain is volt már példa olyan másolatokra, amelyek alig voltak lemaradva az alkotáskor ihletet adó eredeti szerkezetektől.

Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid