Az első androidos iPhone X? Hamarosan debütál a Leagoo S9

1

2017-ben hatalmas népszerűségre tettek szert a szinte káva nélküli kijelzős telefonok, és a duál kamerák után ez lett az új első számú trend a mobilpiacon, ami 2018-ban még inkább ki fog teljesedni.

Alapvetően három fajtája van a “full-screen” kijelzős mobiloknak. Az első verzióban alul és felül is hasonlóan vékony a káva, mint például a Samsung “Infinity Display” megoldásánál, ami a Galaxy S8 modellekben debütált.

A másik elterjedt verzió a három oldalon elvékonyított keret, ami Xiaomi Mi MIX révén vált ismertté. A harmadik pedig a szigetes megoldás, ami többek között az iPhone X-e jellemző.

A szigetes kialakítású kijelzők legyártása nehezebb, mint a normál megjelenítőké, ráadásul a felhasználók jó része még nem barátkozott meg ezzel a dizájnnal. Ilyesmi megoldással bír többek között a Sharp Aquos S2 és az Essential Phone is, de csak az iPhone X tudott sikereket elérni, és sokban el is tér a kinézete az előzőektől.

Összességében az iPhone X egy jól sikerült konstrukció lett, és a Face ID használata is kényelmes a legtöbb szituációban, így a jövőben egyre több készüléket láthatnak el hasonló megoldással. A pletykák szerint már a Huawei P20 is ilyen szigetes kijelzőt és arcfelismerőt kaphat.

Nem véletlen, hogy a Leagoo is hasonló mobillal készül, ez egyébként az egyik vezető kínai márka, amelyik exportra gyárt telefonokat. A kiszivárgott képek szerint a Leagoo S9 nevű készülék dizájnja sokban hasonlít majd az iPhone X-re

A pontos specifikációk még nem ismertek, de biztosan lesz Face ID, amely hasonlóan működik majd az Apple megoldásához, és akár 0.1 másodperc alatt feloldható lesz általa a telefon. Ezen kívül 4 GB RAM-ra, 64 GB-os belső tárhelyre és 5.85 colos HD+ IPS kijelzőre lehet számítani a legfrissebb hírek szerint.

A Leagoo S9 február végén mutatkozik majd be az MWC2018 kiállításon, és az eseményen jelen lesz néhány ismert focista is, ugyanis a gyártó a Premier Liga egyik csapatának, a Tottenham Hotspurnak a szponzora.

A Leagoo weboldalán már megy a kampány, amelyben ki is sorsolnak egy S9-et.

Forrás: Leagoo

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid