Ezzel a tokkal lesz 5G-képes a Huawei P50 Pro

0

A Huawei az USA által kiszabott tiltások miatt elveszítette hozzáférését az amerikai szabadalmakhoz, így az 5G technológiát sem tudja alkalmazni okostelefonjai esetében, amelyek jobb híján LTE modemmel kerülnek forgalomba. Már egy ideje keringenek pletykák arról az enyhén szólva is szokatlan megoldásról, amelynek segítségével ezt a problémát át lehetne hidalni. Most ismét feltűnt a színen az a bizonyos tok, ami 5G kapcsolatokkal is kompatibilissé tenné a Huawei készülékeit, jelen esetben a P50 Prót.

A tartozék működési elve roppant egyszerű, lényegében egy beépített 5G modemet tartalmazó tokról van szó, amelyet természetesen nem a Huawei gyárt (hiszen ők nem tehetik ezt meg), hanem egy külsős cég, mégpedig a Soyealink. Egyelőre csak a Huawei P50 Pro mellé készült ilyen kiegészítő, de ha ennek a megoldásnak jó lesz a fogadtatása, akkor vélhetően további modellekhez is lesz hasonló tartozék. Az 5G-s tok egyébként nem olcsó, 120 dolláros (kb. 44 ezer Ft) áron fogják forgalmazni, az értékesítés a közeljövőben meg is kezdődik.

A fok belsejébe az 5G modem mellett egy eSIM került, ezek együttesen támogatják a 6 GHz alatti NSA+ és SA frekvenciákat, illetve a tok magában foglal még egy kétmagos processzort, de nem az 1,35 GHz-en ketyegő CPU vezérli a tokban lévő technológiát, hanem maga az okostelefon.

A tok használata közben még egy jelerősség-jelző is megjelenik a készülék interfészén, azt az illúziót keltve, mintha a mobil önállóan lenne képes zökkenőmentesen csatlakozni az 5G hálózatokhoz.

A P50 Pro spéci tokja 3,2 mm vastag és nagyjából 52 grammot nyom, maga a tartozék poliuretánból készült, és egy bőrszerű textúra ékesíti. Jelen pillanatban mindössze egyetlen árnyalatról van tudomásunk, ami a képeken is látható. A tok és az okostelefon USB kapcsolaton keresztül kommunikál egymással, de a tok saját USB-C portja használható töltésre, és persze adatátvitelre is, előbbi esetében a SuperCharge gyorstöltés is támogatott. Az adatok átvitele nem éppen a leggyorsabb módon, USB 2.0 szabványnak megfelelően történik.

A tokot meg tudod nézni a gyártó honlapján, ha ide kattintasz. Azt egyelőre nem tudni, hogy a tartozékot forgalmazni fogják-e Kína határain kívül, ez azért érdekes kérdés, mert ugye a készülék kapható az európai piacon is, és a helyi felhasználók egy része talán szívesen élne a tok által biztosított lehetőségekkel.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid