A Facebook átnevezi az Instagramot és a WhatsAppot

0

A Facebook úgy határozott, hogy átnevezi két népszerű alkalmazását, az Instagramot és a WhatsAppot, hogy egyértelműbbek legyenek a “tulajdoni viszonyok”.

Köztudott, hogy az Instagram és a WhatsApp is a Facebook tulajdonában áll, de ha esetleg valaki eddig nem tudta volna, nemsokára teljesen egyértelmű lesz, ugyanis az alábbiakra nevezik át a két alkalmazást:

  • Instagram from Facebook
  • WhatsApp from Facebook

Nem vicc, valóban így fogják hívni az alkalmazásokat, ezt a hosszabb nevet kell majd keresni a Play Áruházban és az App Store-ban is. Az először csak pletyka szintű információt azóta a Facebook szóvivője hivatalosan is megerősítette a The Information nevű lapnak:

“Átláthatóbbak szeretnénk lenni azokkal a termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban, amelyek a Facebook részét képezik.”

Egyébként kifejezetten érdekes, hogy számos fiatal fordul el a Facebooktól, és olyan szolgáltatásokra pártolnak át, mint az Instagram és a WhatsApp. A közösségi oldal talán ezzel próbálja meg emlékeztetni őket, hogy ezek az appok is hozzá tartoznak, ám nem biztos, hogy ez túlzottan pozitív hatásokat vált majd ki belőlük. Főleg úgy, hogy ezek a felvásárolt alkalmazások eddig valamennyire függetlenül működtek a Facebooktól, ám ezt folyamatosan szüntetik meg, igyekeznek minél jobban integrálni őket az ökoszisztémába (valószínűleg emiatt is lehet fontos az átnevezés).

Forrás: TechRadar

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid