A Facebook korlátozza az üzenettovábbítást a Messengeren

0

A koronavírus-járvány miatt most még a szokásosnál is több az álhír az interneten, így éppen aktuális lesz a Facebook újabb korlátozása, amely a Messengeren továbbküldhető üzenetek számára vonatkozik.

A Facebook csevegő alkalmazásában extrém gyorsan tudnak terjedni a különféle kamu körlevelek, álhírek és egyéb átverések, ezért a közösségi oldal egy új limitet készül bevezetni. Ennek a lényege, hogy egy adott üzenetet legfeljebb 5-ször lehet majd másoknak továbbküldeni. A hatodik alkalommal pedig egy ablak fog felugrani, ami figyelmeztet, hogy nem tudjuk többször továbbítani az üzenetet.

Az újításra egy ismert fejlesztő, bizonyos Jane Manchun Wong bukkant rá, aki rendszeresen boncolgatja a Facebook appjait. Neki köszönhetően számos fejlesztésről szereztünk már idő előtt tudomást. A hírek megjelenése után pedig meg is erősítette a közösségi oldal szóvivője, hogy valóban készülnek bevezetni egy ilyen korlátozást, bár az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mikor.

Ha nem is teljesen, de egy ilyen limit valamelyest azért korlátot szabna a kéretlen üzeneteknek, amelyek sajnos elég gyakoriak.

Egyébként nem ez az egyetlen korlátozás, amivel a Facebook készül, az EU kérésére ugyanis csökkenteni fogja a közösségi oldal a videók minőségét két nagy platformján is (Facebook és Instagram). Erre a járvány miatt van szükség, ugyanis a szokásosnál jóval többen tartózkodnak otthon, emiatt jelentősen megnőtt az internethasználat, és ezzel együtt a hálózatok terheltsége. Ez pedig akár problémát is jelenthet azoknak, akik arra kényszerültek, hogy otthonról dolgozzanak vagy tanuljanak.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid