A Facebook lecserélte az “Ingyenes és az is marad” szöveget a kezdőlapján

0

A Facebook kezdőlapján, a regisztrációs részen már a kezdetektől az a megnyugtató üzenet fogadta az új felhasználókat, hogy “Ingyenes és az is marad”, most azonban ezt csendben másra cserélték, aminek több oka is lehet.

Többen is kiszúrták, hogy az “Ingyenes és az is marad” szöveget “Gyors és egyszerű“-re cserélte a Facebook. Most azon tegyük túl magunkat, hogy a Facebook gyorsnak és egyszerűnek sem igazán nevezhető (frissítés: igen, benéztem, ez csak a regisztrációra vonatkozik), az érdekesebb kérdés ugyanis inkább az, hogy miért szedték le az ingyenességet.

A fizetős Facebookkal kapcsolatos pletykák régóta élnek, azonban ezeknek nem volt semmi valóságalapja a Cambridge Analytica-botrányig. Az ezzel kapcsolatos kongresszusi meghallgatáson azonban Mark Zuckerberg arra utalt, hogy ha a felhasználók nem fizetnek az adataikkal, akkor elindulhat a Facebook fizetős változata. Egyesek szerint ezt készítik most elő, és emiatt cserélték le a szöveget, de van egyszerűbb magyarázat is.

Az elmúlt időszak történései egyértelműen rávilágítottak arra, hogy a Facebook soha nem is volt ingyenes, hiszen az adatok ugyanúgy komoly értéket képviselnek, és akár fizetőeszköznek is minősülhetnek, vagyis egyszerűen nem volt igaz a korábbi kiírás. A változás egyébként világszerte egyszerre lépett életbe, minden nyelven módosult a szöveg.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid