Mindenki megkapja a Messenger speciális funkcióját, amit eddig csak a Facebook vezetői használhattak

0

Nem csitul a Facebook körül kialakult botrány, és most ennek köszönhetően egy olyan funkció jön, amely révén nagyobb kontrollt kapunk az üzeneteink fölött.

A Techcrunch figyelt fel rá, hogy a Zuckerberggel folytatott beszélgetéseikből utólag eltűntek a Facebook vezetőjének üzenetei, és hamarosan az is kiderült, hogy nem egyedi esetről van szó, több újságíró is ugyanezt tapasztalta.

Ez rögtön felháborodást váltott ki, hiszen mint kiderült, ez a funkció csak a Facebook vezetőinek érhető el, tehát nekik lehetőségük van utólag törölni az üzeneteiket. Azonnal megindult a találgatás, hogy mi takargatnivalójuk lehet, és kettős mércével vádolták őket.

Természetesen a Facebook bocsánatot kért, majd bejelentették, hogy az “unsend”, azaz “üzenet visszahívása” funkciót hamarosan mindenki számára elérhetővé teszik. Időpontot egyelőre nem árultak el, de a következő hónapokban érkezik majd az újítás. Többek szerint ezzel próbálják kicsit elcsitítani a rengeteg támadást, ami a céget mostanában éri.

Sokan nem tudják, hogy hasonló funkció eddig is létezett, mivel a titkos beszélgetésekben megadható az üzenetek lejárati ideit, amely ha letelik, akkor automatikusan törlődnek. A normál csevegésnél azonban eddig nem volt ilyen lehetőség az átlagfelhasználók számára. Szomorú, hogy egy ilyen lebukás kell hozzá, hogy mi is megkapjuk, de jobb későn, mint soha…

Forrás: Phonearena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid