Megvan a Facebook új neve és logója

0

Korábban már írtunk arról, hogy nevet vált a Facebook, és most végre hivatalosan is bejelentették, hogy Meta néven folytatja a tevékenységet a vállalat.

Miért volt szükséges a névváltás? A legfőbb indok valószínűleg az, hogy a közösségi oldal és a vállalat neve teljesen összefonódott. Kezdetben ez még nem jelentett gondot, de mostanra már a Facebook csak egy termék lett a sok közül (Instagram, Messenger, WhatsApp, stb.), így nem volt annyira praktikus, hogy a teljes anyacég is Facebook néven fut.

Azt szerették volna hangsúlyozni, hogy egy komplex vállalatról van szó, ami sokkal több, mint egy közösségi szolgáltatás, ezért mostantól a Meta nevet fogják használni. Ez egyébként a “metaverzum”-ra utal, ami manapság egy divatos kifejezés a tech óriások világában. Egy olyan virtuális világot jelent, amelyben az emberek külön, online életet élhetnek, és Mark Zuckerberg is valami ilyesmit szeretne létrehozni az AR és a VR technológiák, illetve a már meglévő szolgáltatások segítségével.

A névváltoztatás az egyes termékeket nem érinti, így a közösségi oldal természetesen továbbra is Facebook néven fog futni.

Forrás: Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid