A Facebook szerint alig van gyűlöletbeszéd a Facebookon

0

A Facebook az elmúlt időszakban rengeteg támadást kapott, a napokban is lehozott egy cikket a The Wall Street Journal, amely szerint a közösségi oldal fellépése a gyűlöletbeszéd és a felkavaró tartalmak ellen egyáltalán nem hatékony, még a vállalat mérnökei szerint sem. Erre most reagált a Facebook egyik alelnöke, aki szerint más mutatókat kellene nézni, amelyek szerint igenis jól működnek az automata algoritmusaik.

Röviden arról ír a The Wall Street Journal, hogy hiába vannak a mesterséges intelligenciára épülő algoritmusok, ezek minimális sikerrel távolítják el a felkavaró, gyűlölködő tartalmakat a Facebookról. A vállalat egyik alelnöke, Guy Rosen szerint azonban nem az ilyen posztok teljes törlése az elsődleges cél, hanem az, hogy ezeket minél kevesebb felhasználónak mutassák meg.

A Facebook friss közleménye szerint az elmúlt 9 hónapban 50%-kal csökkent a nem kívánatos bejegyzések elérése. A vállalat legfrissebb adatai alapján a megjelenített tartalmaknak mindössze 0,05%-a kifogásolható, ez azt jelenti, hogy 10.000 megtekintett posztból mindössze 5 olyan van, ami gyűlöletkeltő vagy felkavaró lehet.

Az elmúlt háromnegyed évben felére csökkent a gyűlöletbeszéd aránya a Facebookon a vállalat szerint

Guy Rosen szerint a nem megfelelő tartalmak törlése csak egy a lehetséges megoldások közül, és rossz megközelítés lenne csak erre támaszkodni. Mielőtt valamit törölnek, meg kell bizonyosodniuk arról, hogy az valóban gyűlöletbeszéd. Sok esetben azonban nem egyértelmű a helyzet, ilyenkor csökkentik a bejegyzés elérését, vagyis kevesebb felhasználónál fog megjelenni.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid