Lecserélték a Facebook logóját

0

A Facebook úgy gondolta, hogy itt az ideje egy komolyabb dizájnváltásnak, és ennek részeként most teljesen megújult a vállalat logója.

A Facebook 15 éve indult, és akkor még csak egyetlen oldal volt, mostanra viszont már számos felület, alkalmazás, termék tartozik hozzájuk. Az új logó részben azért volt szükséges a vállalat közleménye szerint, hogy jobban összefogják a különféle szolgáltatásokat, és minden felhasználó számára egyértelmű legyen, hogy ezek hozzájuk tartoznak. Továbbá szerették volna, ha jobban elkülönül a Facebook mint vállalat a Facebook alkalmazástól.

Most tehát maga a vállalati logó újult meg, ami végig nagybetűs lett, és egy teljesen egyedileg tervezett betűtípust alkalmaztak. A szín pedig mostantól nem fix, attól függően változik, hogy éppen hol használják a logót. Íme:

A Facebook azt szeretné, ha tudnák az emberek, hogy melyik cég termékét használják, amikor megnyitják a Messengert, az Instagramot vagy a WhatsAppot, ezért is változtatták meg az utóbbi kettő nevét nemrég ezekre:

  • Instagram from Facebook
  • WhatsApp from Facebook

Az új Facebook logó is meg fog jelenni az appokon belül, mégpedig olyan színnel, ami megy az adott szolgáltatás dizájnjához. Az Instagram esetében például így:

Régi és új megjelenés

Az elkövetkezendő hetekben kezdi majd el használni a Facebook az új logót, ami az appok mellett megjelenik majd a különféle marketinganyagokban és a vállalati weboldalon is. Neked hogy tetszik?

Forrás: Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid