Frissített 108 megapixeles kamera kerülhet a Samsung Galaxy S11-re

0

Ha emlékeztek, nem olyan régen arról írtunk, hogy a Samsung véglegesítette következő zászlóshajójának, a Galaxy S11-nek a hardveres jellemzőit. Egyelőre eléggé a sötétben tapogatózunk afelől, vajon milyen kamerakészlet kerül a nívós okostelefon hátlapjára, de egyes források szerint az elsődleges szenzor 108 megapixeles lesz. Van már egy ilyen megoldása a Samsungnak, így logikus lenne, hogy ezt használják fel, ám az egyik kiszivárogtató szerint ez nem teljesen így lesz.

Ice Universe a telekommunikációs világ egyik megbízható forrása, jóslatai az esetek többségében megvalósulnak. Szóval ha valamit posztol a közösségi médián, akkor azt érdemes komolyan venni, és legutóbb a Samsung Galaxy S11 kamerái kerültek górcső alá az illető Twitter profilján. Állítása szerint a korábbi szóbeszédekkel ellentétben nem egy ISOCELL Bright HMX érzékelő kerül majd a koreai gyártó következő zászlóshajójára, hanem egy új, továbbfejlesztett szenzor, de ugyanúgy 108 megapixeles felbontással.

A Samsung első, és jelenleg még egyetlen 108 MP-es kamerája, a ISOCELL Bright HMX többek között a hamarosan debütáló Xiaomi CC9 Pro, avagy Mi Note 10 esetében kerül majd felhasználásra, de szintén vele találkozhattunk a csupa kijelzős Xiaomi Mi MIX Alpha hátoldalán. Ez tagadhatatlanul egy nagyon vagány érzékelő, de azért nem éppen egy csúcskategóriás megoldás, így aztán módfelett kíváncsiak vagyunk, milyen változásokat eszközölne rajta a Samsung, hogy az méltó legyen a Galaxy S széria hírnevéhez.

Kamerás téren számítunk még más újításokra is, ugyanis szinte biztosra vehető, hogy 5x-ös optikai zoomra képes periszkópos telefotó egységet kap a mobilt.

A Samsung Galaxy S11-gyel kapcsolatban még Qualcomm Snapdragon 865, illetve Exynos 9830 lapkakészletekről beszélnek. Ha ezek a chipsetek nem ismerősek, az nem a véletlen műve, hiszen még nem jelentették be őket hivatalosan. A koreai gyártó ezenkívül állítólag LPDDR5 RAM- modulokat szerel majd a csúcskategóriás processzorok mellé.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid