Hivatalos: frissült dizájnnal tért vissza a Samsung Galaxy Fold

0

Mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy túl simán indult volna a Samsung hajlítható okostelefonjának karrierje. A készüléket az idei év elején mutatták be, majd amikor kiküldték a tesztpéldányokat a sajtó munkatársainak, azok elég kellemetlen hibákat találtak a telefon kiépítésében, ami arra kényszerítette a dél-koreai gyártót, hogy visszavonja a terméket, és újragondolja azt. A mobil immáron hivatalosan is visszatért a piacra, a Samsung állítása szerint fejlesztett formatervvel és kiépítéssel.

A Samsung Galaxy Fold dizájnja alapvetően nem változott érdemlegesen, belül ugyanúgy a 7,3 colos Infinity Flex kijelző található, kívül pedig egy 4,6 hüvelykes Super AMOLED képernyő. A gyártó viszont javította a korábbi hibákat. A kijelzőt védő külső réteg most már a peremek alatt ér véget, így nem lehet olyan könnyen eltávolítani. A por és egyéb részecskék bejutását pedig egy gumis védelem igyekszik ezentúl megakadályozni alul és felül, a zsanér két végén. Ezeken túl a kijelző alá tettek egy fém lapot, így ha esetleg valami be is jutna oda, akkor nem fog kért tenni a panelben.

A változtatások miatt a Galaxy Fold minimálisan vastagabb (15,5 helyett 15,7 mm) és nehezebb (263 helyett 276 gramm) lett, de ez aligha észrevehető.

A Samsung Galaxy Fold összesen 6 kamerával bír, és a gyártó teljesen változatlanul hagyta őket, hiszen nem is volt velük semmilyen gond. A szakma szerint nagyjából ugyanolyan színvonalon működnek, mint a Samsung Galaxy S10+ képrögzítő egységei. A burkolat alatt található hardver sem változott, ismét Qualcomm Snapdragon 855 lapkakészlet, 12 GB RAM, illetve 512 GB belső tárhely feszít a készülék belsejében.

Az akkumulátort előzetesen 4380 mAh-s kapacitással jelentették be, de az 5G modemmel rendelkező változatban csupán 4235 mAh-s telep van, és ezek nem is változtak. Egyébként a GSMArena munkatársainak sikerült belőle 90 órányi üzemidőt is kipréselni a tesztjeik során, ami lényegében megegyezik azzal, amire a dél-koreai vállalat jelenlegi zászlóshajói képesek, gondoljunk itt a Samsung Galaxy S10+ és a Galaxy Note 10 mobilokra.

A Samsung Galaxy Fold holnaptól, vagyis szeptember 6-ától kapható lesz Dél-Koreában, majd nem sokkal később, szeptember 18-án Európában és az Egyesült Államokban is megjelenik a mobil. A hivatalos sajtóanyagban nem említik az árazást, de várhatóan marad a 2000 eurós cédula.

Forrás: SamsungGSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid