Fektetett módban is olvashatók lesznek a kommentek a YouTube alkalmazásban Androidon

0

A YouTube egy hasznos újítással készül, már el is kezdték tesztelni az androidos app új verzióját, amelyben fektetett módban, “teljes képernyős” lejátszásnál is látszanak a kommentek.

A telefonos alkalmazásban eddig csak állított módban lehetett a hozzászólásokat olvasni, tehát ha videózás közben bele szerettünk volna nézni a kommentekbe, akkor az nem működött a nagy képernyős, fektetett nézetben. Azonban már tesztelik az új verziót, ami megoldja ezt a problémát.

A fenti videón jól látszik, hogy pontosan miről is van szó. Sok helyen úgy harangozták ezt be, hogy teljes képernyős videónézés közben is látszanak a kommentek, de ez azért nem teljesen igaz, hiszen kisebb lesz a videó mérete. Ennek ellenére nem egy rossz megoldásról van szó, hiszen így fektetett módban is előhozhatók a hozzászólások, és még mindig nagyobb a videó, mint állított nézetben.

Kicsit olyan ez, mintha két ablak lenne egymás mellett, bal oldalt a videó, jobb oldalt pedig a kommentfal. A hozzászólások bármikor egy húzással elrejthetők, ezután újra teljes képernyőn nézhető a videó.

Az élő videóknál kicsit máshogy oldották meg, ezeknél bal oldalt láthatók a kommentek, és nem külön ablakban, hanem átlátszó háttérrel a videó fölött. Azt nem tudni, hogy a Google ezúttal miért választott más megoldást.

Az újítást élesben tesztelik, néhány felhasználónál már meg is jelent, és jó eséllyel hamarosan szélesebb körben is elérhető lesz.

Forrás, Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid