Egy nagyon fontos újítás kimaradhat a Samsung Galaxy S22 modellekből

0

Bár még odébb van a Samsung Galaxy S22 széria debütálása, azért már lehet hallani ezt-azt a prémium készülékek kapcsán. A szóbeszédek szerint a csúcskategóriás mobilok számos fejlesztést kapnak majd kamerás és egyéb téren, ezek közül az egyik – legalábbis a korábbi hírek szerint – a képernyő mögé szerelt “láthatatlan” képrögzítő egység lehet. A legújabb értesülések alapján azonban mégsem fogják alkalmazni ezt a technológiát a jövőre érkező zászlóshajók esetében.

A friss értesülések ezúttal a Samsung hazájából, Dél-Koreából származnak, ezek szerint a Galaxy S22 sorozat tagjai nem kapják meg a régóta óhajtott és pletykált kijelző alá, vagy ha úgy jobban tetszik, mögé szerelt előlapi kamerát. Nem nehéz kitalálni az okot, a gyártó döntéshozói szerint a technológia minősége egyelőre még hagy kívánnivalót maga után.

Ez elsősorban a készített fotókra vonatkozhat, de állítólag bizonyos helyzetekben az OLED panel mozaikos mintázata is láthatóvá válik, ami nem mutat éppen jól. A probléma jellemző volt a ZTE Axon 20 5G-re is, ez tehát valószínűleg a technológia kezdeti gyermekbetegsége.

A kijelző alá szerelt kamerát még véletlenül sem temetik a Samsung koponyái, azt fel fogják használni a 2022-ben debütáló, vagyis jobban mondva visszatérő Galaxy Note modellek esetében, de az idén érkező Z Fold 3 is megkaphatja. De vajon ez a hamarosan leleplezésre kerülő mobil miért kínálja majd fel ezt a jelen pillanatban még befejezetlennek számító technológiát?

A hajlítható készülék esetében lehetőség lesz arra, hogy a hátoldalán található kameramodulokat is használjuk önarcképek készítésekor, így egyáltalán nem lesz akkora gond, ha a képernyő mögötti érzékelő kevésbé nívós fotókat rögzít. Viszont az új kameratechnológia alkalmazásával a Samsung elérheti, hogy egy maximálisan teljes képernyős, notch- és lyukmentes élményt nyújtson a flexibilis képernyővel érkező okostelefon.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid