Fél évet csúszhat a Sony Xperia Z4!

1

A HVG információ szerint mégsem 2015 elején jön az Sony következő csúcsmodellje, csak valamikor egy évvel a Z3 után számíthatunk majd az újdonságra, azaz jövő ősszel.

Röviden: Rab Sándor, a Sony Magyarország kereskedelmi igazgatója azt nyilatkozta a hvg.hu-nak, hogy a piac átrendeződése miatt stratégiát vált a japán gyártó, és ez már a Z4-et is érinteni fogja, így a vártnál fél évvel később jön az új zászlóshajó.

Most pedig nézzük, hogy mindez mennyire is lehet igaz, illetve, hogy mi a dolog háttere!

A Sony eddig fél évente adott ki új csúcsmodellt, ez azonban egy elég feszített tempót jelent, ráadásul így viszonylag kevés érdembeli fejlődés történik egy-egy generáció között. Emiatt a gyártó a későbbiekben egy évre csökkentené a forgási időt. Mindezt azonban eddig is tudtuk, írtunk is róla korábban. A kérdés már leginkább csak az, hogy a váltás mikor következik be.

Sony-Xperia-Z3-1

Sony Xperia Z3

Az eddigi hírek szerint ugyanis a Z4 már javában készül, sorra jelennek meg a híresztelések a külföldi hírportálokon, miszerint év elején jön az új zászlóshajó. Nemrég új kameramodult mutatott be a Sony, ami többek között a Z4-be is beépítésre kerülhet. Egészen mostanáig tehát minden arra utalt, hogy csak a Z5-öt érinti majd az egy éves menetrend.

Egyébként éppen most jelentek meg friss pletykák a PhoneArenán, miszerint 5.4 colos lesz az Xperia Z4, Snapdragon 810 helyett csak a 805 hajtja majd, 4 GB RAM-mal szerelik, és egyébként január 5-én mutatják be.

Mindezek fényében elég meglepő a HVG cikke, de azért biztosan nem alaptalan. A Samsung év elejére időzíti az S-széria újdonságait, így logikus lehet, hogy a Sony inkább a szeptemberi menetrendet választja, ami ráadásul azt is jelenti, hogy éppen a Karácsony előtti időszakban kerülnek majd a boltok polcaira az új Xperia Z telefonok.

A Sony Xperia Z4 tehát vagy januárban, vagy tavasszal, vagy ősszel lepleződik majd le, biztosat nem tudunk. Remélem sikerül szépen összefoglalni, hogy mi is a helyzet jelenleg, és hogy mennyire ellentétes hírek jelennek meg egyes helyeken. És még egy megjegyzés: ha most nem is lesz Z4-es mobil, attól még jöhet például egy hatalmas méretű, szupervékony Z4 Ultra (vagy akármi is lesz a neve).

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid