Itt vannak a Qualcomm Snapdragon 810-es referenciakészülékek!

1

A Qualcomm vadonatúj Snapdragon 810-es processzora köré épült referenciamobil a mai naptól megvásárolható a kanadai Intrinsyc cég jóvoltából. A készülék ára 799 dollár, ám ezért a pénzért egy full extrás készüléket kapunk, 64 bites, nyolcmagos processzorral, és 4 GB RAM-al.

Snapdragon 810 2

A referenciamobil egy igazi fenevad, a már említett nyolcmagos processzor, a 4 GB operatív memória és a 430-as Adreno grafikus gyorsító mellett még számos különlegességet tartalmaz. A kijelző sem mindennapi: 6.2 hüvelyken 2560×1600-as felbontással kecsegtet. Kereskedelembe most először kerül olyan okostelefon, amiben 4 GB RAM található, ami azért komoly fegyvertény, persze a 32 GB-os háttértár is jól fog jönni, és szerencsére a memóriakártyás bővítés is lehetséges. Szenzorok és érzékelők terén is komoly a felszereltség, kapunk ujjlenyomat-olvasót, hőmérséklet és páratartalom mérőt is a megszokottakon kívül. A készülékben egy 3020 mAh-s akkumulátor található, ami támogatja a Quick Charge 2.0-át, szóval nem sokat kell a konnektoron lógnia a szerencsés tulajdonosnak. Operációs rendszert illetően a jelenleg elérhető legfrissebb Androidot ígérik a gyártónál. Ami még érdekes lehet, az a kamera, a hátlapon 13 megapixeles modul feszít, 4K videórögzítési lehetőségekkel, az előlapi szenzor pedig 4 megapixeles, és Full HD-ban képes mozgóképet felvenni.

Snapdragon 810 3

Ami azt illeti, egy táblagép is elérhető, ugyanezzel a chipsettel, illetve szintén 4 GB-os rendszermemóriával. A kijelző 10.1 colos és 4K felbontású (3840×2160), belső tárhelyből pedig 64 GB-ot kapunk, amit tovább lehet bővíteni microSD kártyával. A tablet hátlapi kamerája 13 megapixeles és 60 fps-sel tud 4K videókat rögzíteni, az előlapon pedig a telefonnál is említett 4 megapixeles modul található. Szenzorok terén ugyanazt megkapjuk, mint az okostelefon esetében. A gépezetet működtető telep 7560 mAh-s, az ár pedig 999 dolláros.

Snapdragon 810 4

Mindkét eszközt december közepétől kezdik el kiszállítani, de azért azt érdemes tudni, nem feltétlenül az átlagos fogyasztóknak készültek, ellenben a segítségükkel képet alkothatunk arról, mire is számíthatunk Androidos csúcsmodellek terén a következő év során.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid