Fellélegezhet a ZTE, nem akárki segít nekik

0

Nemrég még arról számoltunk be, hogy vége lehet a ZTE-nek, ugyanis annyira ellehetetlenítette a vállalatot az amerikai embargó, hogy fel is kellett függeszteni a működést. Most azonban a világ egyik legbefolyásosabb embere biztosította őket a támogatásáról.

Röviden annyi a sztori, hogy a ZTE a tiltás ellenére Iránnak és Észak-Koreának adott el amerikai technológiát is felhasználó termékeket, ezért kaptak egy hatalmas pénzbüntetést, de az igazi csapás az a döntés volt, miszerint 7 évig semmilyen amerikai cég nem szállíthat a kínai gyártónak. Ezzel veszélybe került a vállalat sorsa, ugyanis nem tudják nélkülözni a nyugati alkatrészeket, technológiákat, ráadásul még az is szóba került, hogy megvonják tőlük az Android lincencet. Ám most váratlanul Donald Trump kiállt a gyártó mellett.

Az amerikai elnök Twitteren jelentette be, hogy tárgyalt a kínai elnökkel, és arra jutottak, hogy egy ekkora vállalatot nem érdemes bedönteni, ezzel ugyanis rengeteg munkahely szűnne meg (világszerte olyan 74 ezer főt foglalkoztat a ZTE). Így végül Trump utasította a kereskedelmi minisztériumot, hogy vonják vissza a szigorú szankciókat. Úgy néz ki tehát, hogy megmenekülhet a ZTE.

Forrás: PocketNow

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid