Feltekerhető kijelzős Google Pixel mobil jöhet

0

Arról már lehetett olvasni több helyen is, hogy a Google hamarosan egy hajlítható kijelzős mobillal fog bennünket megörvendeztetni. Most viszont már olyanokat is hallani, hogy nem állnak meg itt, és egy feltekerhető kijelzős okostelefont is piacra dobnak majd, mégpedig a következő év folyamán.

A készülék – amit egyelőre nevezzük Google Pixel Rollnak -, ha minden igaz, akkor 2022-ben jelenik meg, legalábbis így tudja az iparági bennfentes Ross Young, akinek a képernyők és a megjelenítők a szakterülete. Az úriember a Display Supply Chain Consultants (DSCC) vezérigazgatója, vagyis első kézből kaphatja azokat az információkat, amikhez mi egyszerű halandók nem férhetünk hozzá. Elsőként a Google Pixel Fold debütál majd valamikor az idei év végén, majd jövőre érkezik a Pixel Roll, de nem érdemes rá számítani az elkövetkezendő 12 hónap során – egészítette ki jóslatát Young. Mivel a szakértőnek eddig több képernyőkkel kapcsolatos jóslata is bevált, érdemes komolyan venni őt.

Többek között az LG, a Samsung és a Sony is mutatott már be feltekerhető kijelzőt, de láthattunk egy prototípust az Oppótól is. Az ilyen panelt használó készülékek közül valószínűleg az LG Rollable volt a legközelebb ahhoz, hogy piacra lehessen dobni, ám a gyártó sajnos bezárta mobilos üzletágát. Ha a Google belép a feltekerhető kijelzős mobilok egyelőre még nem igazán létező szegmensébe, az lehet, hogy a Samsung számára is inspiráló lesz, és mivel élen járnak a spéci kijelzőtechnológiával szerelt készülékek világában, talán ők is előrukkolnak valami hasonlóval. Persze további kihívók is megjelenhetnek a saját megoldásukkal.

Mondjuk ezekhez a masinákhoz kellene most már valami józanabb árazás is, másképp nehezen fognak divatba jönni. Az egyszerűbb ötleten alapuló hajlítható kijelzős mobilok már itt vannak egy ideje, és mindennek lehet őket nevezni, csak olcsónak nem.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid