Feltűnt a színen egy új Xiaomi csúcsmobil Snapdragon 875 lapkával

0

Egy jelenleg még ismeretlen Xiaomi okostelefon tűnt fel a Geekbench szintetikus tesztprogram adatbázisában, amely a M2012K11C kódnevet viseli. A mobil burkolata alatt a még be sem mutatott Qualcomm Snapdragon 875 processzor teljesít szolgálatot, ami jövőre meghatározó lesz az Android operációs rendszert futtató zászlóshajók között.

A rejtélyes készülék tehát az M2012K11C kódnevet viselte, Android 11 operációs rendszert futtatott, a belsejében pedig Snapdragon 875 lapkakészlet végezte a számításokat a benchmark mérések során. Ez már csak azért is bizonyos, mert a grafikai gyorsítás eladatát egy Adreno 660 GPU vette magára, amely a Snapdragon 875 lapkában szolgál majd, más lapkában nem található meg jelenleg.

Bizonyos feltételezések szerint a tesztelt készülék nem más, mint a jövőre debütáló Xiaomi Mi 11. Az okostelefon 1105 pontot gurított a Geekbench egymagos, és 3512 pontot szerzett a benchmark applikáció többmagos tesztjei során. Mivel ez még egy korai prototípus, a teljesítménye a későbbiekben valószínűleg ennél sokkal jobb lesz, nagyon korai adatok ezek, hogy érdemi következtetéseket vonjunk le belőlük.

A Qualcomm ha minden jól megy akkor december elsején mutatja be a Snapdragon 875 lapkakészletet. Egyelőre nem sokat tudni a csúcskategóriás chipset jellemzőiről, de egy megbízható szivárogtatónak köszönhetően kiderült, hogy 5 nanométeres gyártási eljárással készül, és lesz egy Cortex-X1 magja, amelyet 2,84 GHz-re kalibráltak a félvezető-gyártó szakemberei, aztán dolgozik benne még három Cortex-A78 egység, ami 2,42 GHz-en pörög, a kevésbé erőforrásigényes feladatokat pedig a maradék négy 1,8 GHz-en zakatoló Cortex A-55 mag fogja végezni.

Kapcsolódó cikkek:

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid