Friss képek és infók az androidos Nokia C1-ről

1

A Microsofttal kötött akvizíciós megállapodás értelmében a finn Nokia még egy jó ideig, egészen pontosan 2016 utolsó negyedévéig nem dobhat piacra a saját neve alatt okostelefont. A vállalat vezérigazgatója, Rajeev Suri azonban megerősítette, hogy ez nem végleges visszavonulás, sokkal inkább erőgyűjtés. A visszatérés első fegyvere a C1 névre hallgató mobil lehet, amelyről már korábban is felröppentek szóbeszédek, és ami most ismét a reflektorok kereszttüzébe került. 

A Nokia C1 lehet az első okostelefon, ami a vállalat nevét viseli a kihagyás évei után. Most friss információk szivárogtak ki az állítólagos készülékről, amelyeket természetesen minden további nélkül megosztunk veletek. A forrás, mely a specifikációk egy része mellett a képeket is közzétette, azt állítja, hogy a Nokia főnixmadara két méretben, és különböző kamerakiépítéssel kerül majd forgalomba.

nokia c1

A megjelenítő 5 vagy 5.5 hüvelykes lesz, ám mindkét esetben Full HD felbontást kapnak a képernyők. Az első verzió 2 GB RAM-ot és 32 GB belső tárhelyet kap, míg a másik belsejében 3 GB operatív memória, valamint 64 GB háttértár lesz található. Ami a kamerákat illeti, az egyik variáns 8 megapixeles hátlapi, illetve 5 megapixeles előlapi szenzorral kerülne forgalomba, míg a másik 13 megapixeles elsődleges kamerával és szintén 5 megapixeles előlapi apparátussal.

Érdekességképp megemlítem, hogy a Nokia szemlátomást nem tud szabadulni a régi berögződésektől, ezért az alapesetben Androidot futtató okostelefonjának lesz Windows 10-es változata is, melyet bizonyos kiválasztott piacokra szánnak majd. A névtelen forrás azt állítja, hogy a telefonon már jó ideje dolgozik a finn vállalat, olyan régóta, hogy az eredeti prototípust lecserélték egy erősebb hardvert tartalmazóra. Ez egyébként magyarázattal szolgál a két különböző specifikációjú okostelefonra. Akárhogy is, jövő év végéig várnunk kell, hogy a találgatásokból tények legyenek.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid