Google Térkép – Magyarországon is elérhető az offline navigáció

1

Megtörtént az, amire évek óta várunk! Végre offline is használható a Google Térkép, ráadásul pár napja már hazánkban is elérhető a lehetőség.

A Google Térkép egyik legnagyobb hátránya eddig az volt, hogy szinte minden funkciójához internetkapcsolatra volt szükség, ami ugyebár nagyon sokszor problémás. Wifi nem mindenhol van, az adatforgalmi keretek legtöbbször igencsak szűkösek, nem is beszélve a méregdrága roamingról, ha éppen külföldön tartózkodunk.

Durván két hete számoltunk be arról, hogy offline navigációval bővült a Maps, ám akkor ez még nem működött Magyarországon. Most viszont végre hazánkban is elérhető a lehetőség, aminek minden bizonnyal rengetegen fognak örülni.

Hogyan működik?

Egyszerűen csak bökjünk egy adott térképrészre, majd húzzuk fel az alsó információs sávot. Ezután kattintsunk a “Letöltés” ikonra, majd mozgassuk úgy a térképet, hogy a menteni kívánt rész kerüljön a kék vonallal határolt területre. Két ujjal nagyítani is tudunk, és bár van egy korlát, azért elég nagy részt ki lehet jelölni. Alul egyébként kiírja a program, hogy durván mekkora helyet igényel majd az offline térkép. Ha ezzel megvagyunk, indíthatjuk a letöltést, amihez már csak egy nevet kell adnunk a területnek.

google-terkep-offline-napidroid

Az offline navigáció remekül működik az elmentett területen belül, de annyi megkötés van. hogy ilyenkor csak autós opció választható. Egyébként több térképet is letölthetünk, és ezeket frissíthetjük is később, ha pedig már nincs szükség valamelyikre, akkor az törölhető.

Megjegyzés: ha esetleg nem működne a dolog, akkor frissítsd a Google Térkép alkalmazást.

Google Térkép

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid