Felvásároltatná magát a “másik” Motorola

0

Kezdjük egy kis magyarázattal, hogy mindenki megértse a címet: 2009-ben a Motorola két különálló részre szakadt szét, az egyik lett a Motorola Mobility – róluk van szó, amikor a Nexus 6 van terítéken -, a másik pedig a Motorola Solutions, ami inkább üzemi felhasználásra készített eddig készülékeket. A Wall Street Journal értesülései szerint ez utóbbi új tulajdonos után kutat. 

A Motorola Mobility-t nem hiszem, hogy bárkinek is be kellene mutatni. Ez az a cég, amely a megszokott fogyasztói piacra gyárt készülékeket. 2011-ben 12.5 milliárd dollárért felvásárolta a Google, aztán 2014-ben csupán 2.9 milliárd dollárért eladta a Lenovonak. A másik vállalat – amelyről a cikkünk szól – továbbra is mint független piaci játékos folytatja működését, személyi hívókat, RFID chipeket, illetve mobilokat és táblagépeket gyárt, utóbbiakat azonban nem az egyszerű fogyasztóknak, hanem inkább ipari célokra.

Motorola-Solutions1

A Motorola Solutions eddig nyereségesnek volt mondható, az Illinois-i cég értéke kb. 15 milliárd dollárra taksál, ezért is érdekes, hogy szeretnék magukat felvásároltatni. Ha valaki megvásárolja a vállalatot, pontot tesz egy olyan cég független működésére, amelynek története egészen 1928-ig nyúlik vissza, és olyan nagyszabású vállalkozásokhoz biztosított kommunikációs hátteret, mint az Apollo holdra szállások. Kérdés, hogy milyen vállalat lenne érdekelt a Motorola Solutions megvásárlásában.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid