Ilyen lesz az új Samsung Galaxy Tab A széria

0

Nemrég már olvashattunk arról, hogy a Samsung olyan táblagépekkel készül, amelyek a korábban megszokott szélesvásznú megjelenítő helyett 4:3-as képarányú kijelzővel rendelkeznek. Most megtudtuk, hogy a sorozatnak Galaxy Tab A lesz a neve, és végre kiderültek a készülékek fontosabb jellemzői is. 

A SamMobile értesülései szerint már nem sokat kell várnunk a Galaxy Tab A és Tab A Plus modellekre, amelyekből egyaránt lesz 8, illetve 9.7 colos változat is.

Ha az értesülések helytállóak, a Tab A Plus tabletek lesznek az első olyan Samsung készülékek, amelyek bár nem tagjai a Note szériának, mégis megkapják az S Pent. Ennek ellenére ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy felsőkategóriás masinákról volna szó.

A jelentések szerint mind a négy készülék egy 1024×768-as felbontású megjelenítőt kap, mégpedig a már sokat emlegetett 4:3-as képaránnyal, amit ugye az iPadek, illetve a Nexus 9 esetében már megszokhattunk.

A további említésre méltó tudnivalók a következők: Snapdragon 410-es processzor, 5 megapixeles hátlapi, illetve 2 megapixeles előlapi kamera, 16 GB-os belső tárhely, 7.4 mm-es vastagság. Ezek mind a négy gépre érvényesek lesznek, akad azonban különbség is: míg a Tab A modellek 1.5 GB RAM-ot kapnak, addig a Tab A Plus-okat 2 GB rendszermemóriával szerelik majd fel a koreai mérnökök. (A másik lényeges különbség a már korábban említett S Pen.)

A nyolc hüvelykes változatok 4000 mAh-s telepet kaphatnak, míg a nagyobb, 9.7 colos variánsokba 6000 mAh-s akksi kerül.  Az alacsony felbontás és a középkategóriás specifikációk arra engednek következtetni, hogy a táblagépek valószínűleg nem kerülnek majd sokba, de találgatások helyett, inkább várjuk meg, amíg a Samsung hivatalosan is bejelenti ezeket a készülékeket.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid