Figyelmeztetni fog a mobilod, ha séta közben nyomkodod

0

Friss értesülések szerint hamarosan egy új funkció kerülhet az Android rendszert futtató telefonokba, ami talán megelőzhet néhány sajnálatos balesetet. Az újítás lényege az, hogy a készülék figyelmezteti tulajdonosát, ha sétálás közben már túl régóta nyomkodja a mobilt.  

Voltak a múltban és vélhetően lesznek is amiatt szerencsétlen esetek, mert valaki túlságosan belemélyedt az okostelefon használatába, és nem vett tudomást a körülötte zajló dolgokról, forgalomról, a többi emberről, gyaloglás közben. A zajszűrős fülesek sem segítenek a helyzeten, így néha jól jönne ilyenkor valaki, aki rászólna az illetőre, hogy hé, figyelj oda, ne a telefonod nézegesd.

A Google pontosan egy ilyen opciót tesztel a színfalak mögött, ami majd a Digitális Jólét applikáción belül kerül bevezetésre. Nyugi, a funkciót bármikor ki vagy be lehet kapcsolni, és nem fogja gátolni a felhasználókat semmiben, mindössze jelezni fogja, ha séta közben már túl hosszúra nyúlt a telefonos tartalmak böngészése. Az új opció felhívja a figyelmet az ilyenkor ránk leselkedő veszélyekre is, amelyekre sokkal kevésbé tudnunk időben reagálni, mint egyébként.

Az új funkcióra az XDA fejlesztői lettek figyelmesek, miután ízekre szedték a Digitális Jólét alkalmazás legújabb frissítését, a benne lévő kód alapján következtettek annak létezésére. A probléma valós, számos országban vezettek be különféle újításokat, amelyek a telefonos felhasználók biztonságát hivatottak megőrizni, hogy azok a metróban ne essenek a sínek közé, miközben Facebook-üzenetekre reagálnak, vagy ne menjenek át idő előtt a zebrán bele az autós forgalomba. Mindenféle fények és figyelmeztetések telepítésénél jóval olcsóbb és hatékonyabb lehetne a Google fejlesztése, viszont ha mindenki kikapcsolja majd, mert kivételnek hiszi magát, akkor kérdéses lesz az eredményessége. Te használnál egy ilyen opciót?

Forrás: XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid