Folytatódik az Egyesült Államok és a Huawei küzdelme

0

Az USA és a Huawei közötti állóháború hamarosan újabb fordulatot vehet. A Joe Biden amerikai elnök által vezetett kabinet ugyanis azt fontolgatja, hogy tiltólistára tesz további négy, a vállalathoz köthető kínai chipgyártót.

A friss értesülések a Bloombergtől származnak, a médiaorgánum forrásai szerint a célkeresztbe került vállalatok a Qingdao Sien, a SwaySure, a Shenzhen Pensun Technology, valamint Kína vezető memóriachip-gyártója, a ChangXin Memory Technologies. Ezek az üzleti csoportosulások felkerülhetnek az úgynevezett Entity Listre, ami azt jelenti, hogy ha amerikai vállalatok szeretnének velük kereskedni, akkor ahhoz külön engedélyre lesz szükségük.

A chipgyártó vállalatok mellett két további cég is felkerülhet a tiltólistára, amelyek mint meghatalmazottak segítik a Huaweinek abban, hogy korlátozottan hozzáférhető berendezésekhez jusson. A kínai cég ezek segítségével gyárthat 5G modemeket és más kapcsolódó eszközöket.

A korábbi jelentések szerint a kínai kormány nagy összegeket fektet a Huaweibe, hogy az olyan gigantikus chipgyártó lehessen, amely képes versenyre kelni az olyan óriásokkal, mint amilyen az Intel vagy a Qualcomm. Ez a törekvés egyáltalán nem hiábavaló, mivel a kínai vállalat három év alatt összehozta, hogy a Kirin 9000S lapkát már a saját, 7 nanométeres FinFET eljárása révén gyárthassa. Az amerikai szakértők szerint ehhez legalább öt évre lett volna szükségük.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid