Fontos! Megváltozik a Wi-Fi szabványok elnevezése

0

A Wi-Fi szabványok elnevezését a Wi-Fi Alliance jelöli ki, és ez a bizonyos csoportosulás ma bejelentette, hogy a jövőben szeretnék egyszerűsíteni a felhasználók eligazodását a különböző standardok között. Az eddigi bonyolult jelzőket egyszerű számok fogják felváltani.

Ez így elsőre talán nem tűnik könnyen érthetőnek, ám egy példán keresztül szeretnénk megmutatni, mire is gondolnak a Wi-Fi Alliance koponyái. A Wi-Fi hálózatok következő generációját szimplán Wi-Fi 6-nak fogják nevezni, Wi-Fi 802.11ax helyett. Minden újabb változat gyorsabb lesz, mint az előző, sokkal jobb kapcsolati minőséget biztosít, és számottevően javul a felhasználói élmény. Igazából a történet hasonló lesz, mint a Bluetooth esetében, minél nagyobb a szám, annál jobb.

A sztorinak még nincs vége, ugyanis a Wi-Fi Alliance úgy határozott, visszamenőleg is átnevezik a hálózati szabványokat. Wi-Fi 5 lesz a korábbi 802.11ac technológia, míg Wi-Fi 4-re keresztelik át a 802.11n standardot. A változtatás révén a felhasználók sokkal könnyebben el fognak tudni igazodni a vezeték nélküli kapcsolatok világában. Például, ha valaki routert szeretne venni, akkor tudni fogja, hogy a 6 mindig jobb az 5-höz képest, ennek észben tartása mégiscsak egyszerűbb, mint a jelenlegi elnevezések között eligazodni.

A Wi-Fi Alliance nyilatkozatai szerint a Wi-Fi 6 magasabb adatsebességekkel fog dolgozni, nőni fog a hatótáv, és a különböző blokkoló tényezők (falak, stb.) hatása is enyhül. Mindezek mellett az új hálózati szabvány sokkal energiatakarékosabb lesz, mint a jelenlegi megoldások. Az új Wi-Fi standard felbukkanására valamikor jövőre lehet majd számítani

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid