Fordított szenzorszigetes mobilon dolgozhat a Xiaomi

0

2017-ben sokak nagy bánatára betörtek a piacra a szenzorszigetes mobilok, és mára annyira elterjedtek, hogy alig találni olyan telefont, aminek ne lenne valamilyen benyúló rész vagy lyuk a kijelzőjében. Számos variáció született az elmúlt 1-2 évben, ám a Xiaomi most valami olyasmin dolgozik, amire eddig nem nagyon láttunk példát.

Sokan nem kedvelik a szenzorszigeteket, mert megtörik a kijelzők egységét, és értékes helyet vesznek el. De mi lenne, ha nem befelé, hanem kifelé nyúlna a notch? – gondolta a Xiaomi, és készített is néhány tervet, amelyeket levédetett a kínai szabadalmi hivatalnál.

Az ábrákon jól látszik, hogy miről is van szó. A készülékek tetején van egy kitüremkedés, ami így nem lóg be a kijelzőbe. Ezek az inverz notch-ok tartalmazzák a beszédhangszórót, valamint egy duál szelfikamerát. A kinézet meglehetősen érdekes, vagy inkább fura, de biztosan akadnak olyanok, akiknek jobban tetszik ez a megoldás, mint a hagyományos notch-os telefonok.

Azt azért érdemes megemlíteni, hogy az ötlet nem teljesen új, a ZTE már kiadott korábban egy hasonló koncepciót, csak annál nem fent, hanem oldalt volt a kitüremkedés:

Mit szólsz ezekhez az ötletekhez? Használnál ilyen telefont?

Forrás, via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid