A francia hatóságok razziát tartottak a Huaweinél

0

Az Egyesült Államokban már évek óta kereskedelmi tiltólistán van a Huawei, de más országokban is fellépnek a kínai gyártóval szemben. Most legutóbb a francia pénzügyi nyomozók tartottak razziát a vállalat helyi irodáiban.

A francia hatóságok rámutattak, hogy ez csupán egy előzetes vizsgálat volt, és nem utal semmilyen bűncselekményre. Ugyanakkor okuk van arra, hogy a kínai székhelyű vállalatot korrupcióval, kivételezéssel, valamint törvénytelen befolyásszerzéssel gyanúsítsák. A Huawei és a francia illetékesek is megerősítették, hogy a razziára múlt hét kedden került sor, de további részleteket nem közöltek az üggyel kapcsolatban.

A Huawei szóvivője, válaszul az intézkedésre, emlékeztette Franciaországot, hogy a cég milliókat fektetett be az országban folyó kutatásba, és 2025-ben beindítanak egy milliárdos értékű, vezeték nélküli kommunikációs berendezéseket előállító gyárat. Az üzem munkahelyeket és értékeket fog teremteni, így aztán a Huaweinek nincs semmi oka arra, hogy belügyekbe avatkozzon.

A nyilatkozatban még azt is kiemelték, hogy a Huawei már 20 éve van jelen Franciaországban, ez idő alatt mindig betartotta a törvényeket, és ezután is így fog tenni. Természetesen ettől függetlenül a vállalat együttműködik, és segíti a francia hatóságokat a nyomozásban.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid