Még idén bemutatkozik a Qualcomm eddigi legdurvább processzora

0

Még az év vége előtt bemutatják a Snapdragon 845 utódját, amely nem csak egy ráncfelvarrás lesz, hanem már teljesen új, 7nm-es gyártástechnológiával készül, és ennek megfelelően az elnevezés is változik.

Az elődhöz hasonlóan a Snapdragon 8150 néven érkező chip is 8 processzormagot tartalmaz majd, és a már megszokott 4 db nagy teljesítményű mag mellé négy energiatakarékos mag társul. Természetesen a Qualcomm most sem az ARM megoldását használja, hanem saját fejlesztésű “Gold” és “Silver” magokra épül az újdonság. Előbbiek a hírek szerint 2.6 GHz-en ketyegnek, míg az energiatakarékos magoknak be kell érniük az 1.7 GHz-es sebességgel.

Érdekesség, hogy még szeptemberben kiszivárgott egy korai Geekbench eredményt, amelyet akkor a Snapdragon 855-nek tulajdonítottak, ám akkor még nem lehetett tudni, hogy a 8150 lesz a gyártó következő chipje. Ez alapján könnyen lehet, hogy már a 8150 járt tesztkörön. Az viszont biztos, hogy teljesen új grafikus chipet kapunk, amely 650 MHz-en megy majd, ám a GPU magok száma még nem ismert.

Egy másik érdekesség, hogy bár a Qualcomm is áttér a 7nm-es technológiára, a chip mérete nem változik, ez pedig hatalmas teljesítménynövekedést sejtet. A Snapdragon 8150-et december elején mutatják majd be, és 2019 márciusában, az MWC-n várhatóak az első ezzel szerelt készülékek. Jó eséllyel a Galaxy S10-ben debütál a lapka, de más csúcsmobilokban is gyorsan felbukkanhat majd nem sokkal később.

Forrás: Phonearena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid