Nagyon megosztó lesz a Galaxy S8, friss részletek derültek ki

3

Az utóbbi hónapokban rengeteg kósza pletykát olvashattunk a Galaxy S8-ról, most viszont megbízható forrásból érkezett néhány érdekes exkluzív információ, amik között van nagyon meglepő is!

Az alábbi információkat a Sammobile tette közzé megbízható forrásra hivatkozva, nézzük miket tudhatunk meg! Úgy néz ki, hogy a Galaxy S8 egy USB-C porttal bír majd, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen már a Note 7-ben is ilyen csatlakozó volt. Az viszont már nagy port kavarhat, hogy a Samsung állítólag elhagyja a 3.5 mm-es jack kimenetet, azaz csak átalakítóval lehet majd hagyományos fülhallgatókat csatlakoztatni. Van már néhány androidos gyártó, aki meglépte ezt (pl. a LeEco), és az Apple is hasonlóképpen járt el az iPhone 7 modellekkel, de a Samsung rajongók többsége bizonyára nem fog örülni az “újításnak.”

Másik érdekesség, hogy a kijelző a korábbi pletykákkal ellentétben QHD felbontású marad, de a Galaxy S6-nál és S7-nél is használt Diamond PenTile elrendezést a Standard RGB váltja, ami jól látható minőségjavulást eredményez, főleg VR headsetekben (7.4 millió helyett 11.1 millió alpixel QHD felbontásnál).

rgb-vs-pentile_4

Ezeken túl újra megerősítésre került, hogy a Samsung elhagyja a megszokott Home gombot, és így jóval nagyobb kijelző/előlap aránnyal bír majd az S8. Az ujjlenyomat-olvasó pedig a kijelző alatt foglalhat helyet.

A Galaxy S8 modellek bemutatója minden bizonnyal február végén lesz az MWC-n, azaz a hivatalos információkra egy darabig még várnunk kell.

forrás: Sammobile (1), (2), (3)

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid