Friss részletek érkeztek a Poco F6-ról

0

A színfalak mögött készül a Poco F6, ami vagy áprilisban, vagy májusban mutatkozik be a nagyérdemű előtt. Most az Android Headlines-nak köszönhetően friss részletekkel szolgálhatunk a prémium okostelefon kapcsán.

Az már eddig is keringett pletykaszinten, hogy a Poco F6 meghajtásáról Snapdragon 8s Gen 3 lapkakészlet fog gondoskodni, de most az Android Headlines egy ezt igazoló bizonyítékra bukkant a HyperOS forráskódjában. A Poco F6 a fejlesztés ideje alatt a “Peridot” kódnevet viseli, és az N16T modellszámmal rendelkezik.

A készülék a Xiaomi Civi 4 Próhoz hasonlóan 8s Gen 3 lapkakészletet fog kapni, az említett készülék volt egyébként az első, amely az új chipsettel debütált. A Poco F6 alapjául azonban egy másik Xiaomi modell, a Redmi Note 13 Turbo szolgálhat, amely még nem mutatkozott be a nyilvánosság előtt.

A Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 valahol a 8 Gen 2 és a 8 Gen 3 között helyezkedik el, bár bizonyos szempontból szerényebb mindkettőnél, hiszen például a 8K videók készítése nem támogatott az új lapkakészlettel. A GSMArena munkatársai egyébként voltak olyan kedvesek, hogy készítettek egy összehasonlító táblázatot a három lapkakészletről, illetve azok egymáshoz való viszonyulásáról.

Summázva az eddigieket, a lapkakészlet pontosan az olyan okostelefonokhoz készült, mint amilyen a Poco F6 is, ami a zászlóshajók teljesítményét kínálja megfizethetőbb áron. A hardverrel kapcsolatos részletek mellett az Android Headlines még a készülék kameráival kapcsolatos információkra is szert tett.

A Poco F6 elsődleges képrögzítője egy 50 megapixeles, 1/2 hüvelykes Sony IMX882 szenzorral szerelt modul lenne, ezt amúgy olyan készülékekben is használták, mint a OnePlus Ace 3V vagy a Realme 12 Pro. A hátoldalra kerül még egy ultraszéles látószögű egység 8 megapixeles felbontással, Sony IMX355 érzékelővel. A szelfikamerát az OmniVision biztosítja, az érzékelő egy OV20B lesz.

Az okostelefon megjelenítőjét két beszállító fogja biztosítani, az egyik a TCL, a másik pedig a Tianma lesz. A panel jellemzői egyelőre ismeretlenek. Ahogyan a bevezetőben is írtuk, a Poco F6 leghamarabb áprilisban, de valószínűleg inkább májusban fog debütálni. Mielőtt erre sor kerülne, Kínában bejelentik a Redmi Note 13 Turbót.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid