Jól javítható a Samsung Galaxy A55, videón a mobil szétszedése

0

Ha csak fél szemmel figyeled az okostelefonos világ híreit, valószínűleg akkor is hallottál a Samsung Galaxy A55 érkezéséről. A készülék esetében történt néhány fontos változtatás, ott van például a Gorilla Glass Victus+ üvegbevonat vagy az alumíniumból öntött keret. De hogy a dizájn mögött mi rejlik, elsőként a PBKreviews csatorna videósa tárja fel előttünk, aki ízekre szedte a középkategóriás mobilt.

Az okostelefon szétszerelése a hátlap eltávolításával kezdődik, ez a szokásos ragacsok melegítésével történik – szerencsére az EU már nagyon azon van, hogy ez a megoldás örökre eltűnjön a történelem süllyesztőjében – és bár ezen a ponton az ügyetlenebbek valószínűleg többféleképpen is összetörhetik a hátoldalt, a komponens eltávolítását követően már nem lesznek olyan bonyolultak a szerelési műveletek.

Gyakorlatilag minden elemet Philips csavarok rögzítenek, ezeket pedig a megfelelő eszközzel könnyedén ki tudjuk venni. Az egyik legsűrűbben cserélt összetevő az akkumulátor, amelynek immáron kihúzható füle van, ez pedig jócskán megkönnyíti az eltávolítást. A PBKreviews egészen magas, 8,5 pontos értéket adott az okostelefon javíthatóságára a maximális 10-ből.

Ami esetleg bonyolíthatja a dolgokat, az az, hogy a kijelző kábele kerülő úton halad, de egyébként magát a panelt nem nehéz kicserélni, és a folyamat sem igényeli a készülék teljes szétszerelését. Sok mobilt teljesen darabokra kell szedni, ha ki akarjuk cserélni a képernyőjét.

A Galaxy A55 esetében a Samsung a korábbi Exynos 1380 chipsetet egy újabbra, a 1480-as modellre cserélte. Az újdonság AMD grafikus vezérlővel rendelkezik, és Cortex-A78, illetve Cortex-A55 CPU magokkal bír, amelyek magasabb órajelen ketyegnek. Hogy a hardver által termelt hőt féken tarthassa, a dél-koreai gyártó a Galaxy A55-öt egy méretesebb gőzkamrás hűtőrendszerrel látta el. Ezt is, és lényegében minden összetevőt megmutatnak a fenti videóban, ami talán a kevésbé műszaki beállítottságúaknak is érdekes lehet.

Forrás: PBKreviews

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid