Az Apple Android-kompatibilissé akarta tenni az okosóráit

0

Az Apple termékek inkompatibilisek más gyártók készülékeivel, és a vállalat üzleti gyakorlata arra irányul, hogy a felhasználókat minél inkább a saját ökoszisztémáján belül tartsa. Ezt nem mi mondjuk, hanem az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma, amely pert indított az almás cég ellen. Tim Cook vállalata egyebek mellett azzal reagált a vádakra, hogy éveken át nagyon is azon voltak, hogy az Apple Watch okosórák kompatibilisek lehessenek az Android rendszert futtató telefonokkal.

Az Apple már évek óta kapja azt a kritikát, hogy a felhasználóit igyekszik minél jobban “bebörtönözni” a saját szoftveres és hardveres ökoszisztémájába. Módfelett megnehezíti, vagy akár teljesen lehetetlenné teszi az általa gyártott eszközök használatát más cégek készülékeivel. Nem teljesen alaptalanok ezek a gondolatok, ugyanakkor a legfrissebb fejlemények szerint volt azért törekvés az Apple berkein belül arra, hogy egyes készülékeiket mégiscsak kompatibilissé tegyék más gyártók termékeivel.

Egészen pontosan az Apple Watch okosórákról van szó, amelyek Android támogatásán több éven át a dolgozott a vállalat. Az Apple közleménye szerint három évig munkálkodtak mindezen a színfalak mögött, mielőtt ejtették volna a projektet, és ezt bizonyítékokkal is igazolták a hatóságok előtt.

A keresztplatformos támogatás hiánya megnehezíti a váltást az okostelefonok között, hiszen ha valamiért egy Android rendszert futtató mobil válik számunkra szimpatikussá, kénytelen vagyunk eladni a már meglévő almás okosóránkat, de ez fordítva is igaz, ha megtetszik az Apple Watch, kénytelenek leszünk hozzá venni egy iPhone-t. Az Apple azzal érvel, hogy az Android kompatibilitás megvalósítása technikai korlátok miatt nem valósulhat(ott) meg. Egy korábbi jelentés egyébként eljutott már erre a konklúzióra, de az almás cég egészen idáig nem volt hajlandó elismerni a benne foglaltakat.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid