Friss részletek a Huawei hajlítható kijelzős mobiljáról

0

Amint azt tudjátok, nem csupán a Samsung készül olyan okostelefonnal, melynek hajlítható megjelenítője lesz, számos más gyártó ugyanúgy dédelgeti ezt a futurisztikus koncepciót. Ezek közül az egyik a kínai Huawei, akiknek a telefonjáról most az szóbeszéd kering, hogy nagyobb lesz a kijelzője, mint a Samsung készülékének.

A koreai vállalat mobilja a fáma szerint 7.3 colos kijelzőt kaphat, ez a méret a kihajtott állapotra érvényes természetesen. A Huawei telefonja ehhez képest kereken 8 hüvelykes képátlóval rendelkezhet, és a BOE műhelyeiben készülhet a flexibilis megjelenítő. Ez ugyanaz a csapat, amelyik a Mate 20 Pro hajlított OLED paneljét gyártja. A kínai vállalat a hajlítható készüléket már átadta a koreai szolgáltatók számára – derült ki a helyi média tudósításából. Az operátorok szóvivői azt nyilatkozták, egyelőre semmilyen részletet nem árulhatnak el a telefon formatervét vagy hardveres jellemzőit illetően, viszont állításuk szerint a szerkezet sokkal befejezettebb volt, mint ahogyan azt sejtették. De vajon mit akar a Huawei Dél-Koreában?

A válasz fölöttébb egyszerű: a Huawei első hajlítható okostelefonja 5G képes lesz, és a modem képességeinek kihasználásához csupán Dél-Koreában lesz elérhető a megfelelő infrastruktúra 2019 első felében, amikor a kínai gyártó piacra szeretné dobni termékét. Az ázsiai manufaktúra valószínűleg az MWC expón mutatja be a készüléket, aztán valamikor április-június környékén indulhat a forgalmazása.

Egyelőre semmit nem tudni a várható árazásról, az aktuális értesülések csupán a képernyő méretéről tudnak némi információt szolgáltatni. A tippek szerint a másodlagos külső megjelenítő 5 hüvelykes lesz, ezt lehet majd akkor használni, amikor a készülék össze van csukva. Szétszedett állapotban pedig a már említett 8 colos képernyő áll majd rendelkezésre, így összességében véve valószínűleg egy nagyobb készüléket kapunk majd, mint amilyen a Samsung ajánlata lesz.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid