Friss tudnivalók a Google legómobiljáról

0

A Google lerántotta a leplet első értékesítésre szánt moduláris telefonjáról, ami a Spiral 2 nevet kapta. A Project Ara célja, hogy olyan készülékeket adjanak a vásárlók kezébe, amelyeket ők maguk állíthatnak össze alkotóelemekből, a saját igényeik szerint. Az új készülék Puerto Ricón kezdi meg pályafutását ezen év második felében. 

Az új mobil két fajta processzorral lesz elérhető, az egyik a bivalyerős Tegra K1, a másik egy kevésbé elterjedt megoldás, a Marvell PXA1928. A HD felbontású kijelző, az 5 megapixeles kamera, a micro USB port, az akksi és a hangszóró szintén része a konstrukciónak, vezeték nélküli hálózatok terén 3G modem, WiFi, illetve Bluetooth szerepel az opciók között.

Spiral 2 1

Jelen pillanatban tizenegy darab működőképes modul létezik a Project Ara 2 okostelefonhoz, de a Google tervei szerint ez a szám harmincra nőhet még az idén. Az értékesítés Puerto Ricón fog megkezdődni, ahol a Google helyi szolgáltatókon keresztül igyekszik majd a modulokat, és magát az alvázat piacra dobni. A következő prototípus, a Spiral 3 már LTE modemmel, és megnövelt üzemidővel érkezik állítólag.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid