Frissítést kaptak a Samsung Galaxy S7 mobilok

0

Okostelefonos berkekben nem számít éppen mai csirkének a Samsung Galaxy S7, ám csodák csodájára a 2016-ban debütált zászlóshajó a minap szoftverfrissítést kapott a gyártótól. Na persze nem Android főverziót, de azért így is dicséretes, hogy egy ilyen régi mobilt még próbálnak valamelyest naprakészen tartani.

A Samsung korábban bejelentette, hogy ezentúl három generációnyi Android rendszert juttatnak el a készülékeikre, ám sajnálatos módon ez a 2019-es telefonoktól kezdve érvényes. Ami pedig a Galaxy S7 modelleket illeti, ezek 6-os Androiddal debütáltak, majd a 7-es és a 8-as főverziót kapták meg. Újabb már nem is lesz rájuk, most viszont érkezett egy kisebb frissítés a telefonokra, ami tartalmazza a 2020 szeptemberi biztonsági javításokat.

Mindezt jóval a támogatási idő lejárta után, ami derék húzás a gyártó részéről, hiszen egy több, mint négy éves telefonról van szó, és Android berkekben csak kevés vállalat foglalkozik ilyen régi készülékekkel. Érdekes egyébként, hogy a Galaxy S7 széria tagjai legutóbb már a negyedéves frissítéseket kapó telefonok listájára sem kerültek fel, és jelenleg a legrégebbi Galaxy S mobilok, amelyek még hivatalosan is kapnak biztonsági javításokat, a Galaxy S8 családba tartoznak. Két eshetőség áll fent, az egyik az, hogy a Samsung virított valami csekélységet a Galaxy S7 tulajdonosok számára, de ennél sokkal valószínűbb, hogy volt egy kritikus szintű sebezhetőség, amelyet muszáj volt javítani. Akármelyik is az érvényes, maga a frissítés mindössze 69 MB-os egy Redditen közzétett képernyőkép szerint, és jelenleg a kanadai, valamint a brit felhasználók örülhetnek az érkezésének.

Amúgy nem a dél-koreai gyártó az egyetlen, amely még 2020-ban is kínál frissítéseket a jóval régebbi készülékei számára. Állítólag a közelmúltban a Huawei frissítést küldött a 2015-ös Mate 8, valamint a 2016-os P9 mobilokra. A frissítésben a biztonsági folt mellett okos töltési funkciók is voltak, amelyek az aksi leromlását hivatottak lassítani. Reméljük, hogy ezek a megmozdulások egy széles körben elterjedő trend előfutárai lesznek, mert szoftveres szinten tartásban pár gyártót (HMD Global, OnePlus) nem számítva igencsak rosszul áll az Android mezőny.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid