Frissített hardverrel érkezett a Samsung Galaxy Tab S6 (2024) táblagép

0

Úgy látszik, a Samsung annyira elégedett a Galaxy Tab S6 Lite táblagéppel, hogy hajlandó harmadjára is kiadni az eredetileg 2020-ban debütált készüléket. A tablet két évvel ezelőtt kapott új kiadást apróbb újításokkal, és most befutott a 2024-es, szintén csak minimálisan ráncfelvarrt legújabb változat.

Semmilyen különösebb bejelentést, fanfárt nem kapott a készülék, egyszerűen csak feltűnt a Samsung Románia oldalán. A Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024) alapvetően ugyanazt kínálja, mint elődei. Kapunk tehát egy 10,4 hüvelykes IPS LCD képernyőt 2000 x 1200 képpontos felbontással, 15:9 képaránnyal és S Pen támogatással. A toll egyébként ott is lesz a masina dobozában. A tablet belsejében továbbra is egy 7040 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja az energiaellátást, és természetesen választhatunk Wi-Fi Only vagy LTE modemmel szerelt változatok közül.

Ami újdonság, az a tablet belsejében duruzsoló lapkakészlet, ennek pontos típusát mondjuk nem hozta nyilvánosságra a gyártó. Csak annyit tudni, hogy valamilyen nyolcmagos CPU dolgozik benne, 2,4 és 2,0 GHz-es magokkal, míg az előd, a 2022-es modell 2,3 és 1,8 GHz-es magokkal volt felszerelve. A két évvel ezelőtti készüléket Snapdragon 732G vagy 720G chipset hajtotta. Szerencsére a szivárogtatók most is a segítségünkre sietnek, ők úgy tudják, hogy a táblagép belsejében Exynos 1280 lapkakészlet teljesít szolgálatot.

Operatív memória és belső tárhely szempontjából az alap konfiguráció továbbra is 4/64 GB-os, és most is opció a micro SD kártyás bővítés. Ha minden igaz, lesz egy 128 GB-os modell is, de az még nem került fel a Samsung weboldalára. A Galaxy Tab S6 Lite idei kiadása Android 14 operációs rendszert futtat One UI 6.1 felhasználói felülettel kiegészítve.

Az ígéretek szerint a készülék 12 vagy akár 13 órányi videólejátszásra is képes lehet egyetlen feltöltéssel attól függően, hogy a Wi-Fi Only vagy az LTE modemmel szerelt változatot használjuk. Azt nem tudni, hogy a tablet belsejében lévő akkumulátort milyen sebességgel lehet tölteni, de valószínűleg marad a korábbi modellek 15 wattos opciója.

A Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024) mentazöld és szürke árnyalatokban kapható, egyelőre tehát csak 4/64 GB-os konfigurációban. Most még sem a Wi-Fi Only, sem az LTE változat árát nem hozták nyilvánosságra, de ez valószínűleg csak idő kérdése.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid