Gamer kiegészítőt jelentettek be Sony Xperia mobilokhoz

0

A Sony okostelefonok, konzolok és összességében a játékos beállítottságú olvasók fognak elsősorban örülni annak a kiegészítőnek, amellyel a japán gyártó előrukkolt a minap. Persze igazán nagy hasznát azok látják majd, akiknek van PlayStation 4-ük, illetve egy kompatibilis Xperia telefonjuk. Az X Mount kiegészítővel egy új szintre emelhető a játékélmény – ígéri az ázsiai vállalat, és elnézve a koncepciót mi hajlandóak vagyunk hinni nekik. 

Azok kedvéért, akiknek nem annyira csorog vénájában az ősi homo ludens felmenők vére, gyorsan tisztázzuk, mi is az a Remote Play funkció, amihez az X Mount készült. A Remote Play segítségével Xperia okostelefonunkra tudjuk streamelni az adott PlayStation játékot, így ha a körülmények megfelelőek, képesek vagyunk bárhol játszani (az eszközöknek ugyanazon a Wi-Fi hálózaton kell lenniük).

A Sony új kiegészítője arra való, hogy egy Sony konzolhoz gyártott DualShock 4 kontrollert közvetlenül csatlakoztasson egy Xperia okostelefonhoz. Így kvázi ugyanaz lesz az irányítási élmény, mint amit megszoktunk a PS4-nél. Azt sajnos nem tudjuk, hogy az eszköz révén lehetséges-e vezérelni a kontroller támogatással bíró Android játékokat, de hitünk szerint egy olyan nagy cég, mint a Sony biztosan gondolt erre is. Mondjuk a korlátlan mobilnet csomagok korában adhatnának mobilhálózati támogatást a Remote Play applikációhoz, így minden támogatott mobiljuk gamer telefonná válna, kvázi kinyírnák a Nintendo Switch-et, és mellette fellendülne az okostelefonos részlegük is, de hát ők tudják…

Persze nem minden Xperia okostelefonnal fog működni az új X Mount kiegészítő, így egy gyors felsorolás formájában említsük meg azokat a mobilokat, amelyekkel kompatibilis az újdonság: Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact, Xperia XZ Premium, Xperia XZS, Xperia XZ, Xperia X Compact, Xperia X Performance, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact és az Xperia Z5 Premium.

A kontrollert a mobillal összekötő apróság júniustól lesz kapható, ám egyelőre nem közölték pontosan mennyibe  kerül. Az X Mount elsőnek Japánban lesz kapható, de a Sony kizárt, hogy kihagyja a nemzetközi forgalmazás ziccerét.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid