GameSir X2 Pro-Xbox mobilos kontroller teszt – Hivatalos Xbox Gaming Androidra

0

A GameSir új kontrollerével hordozható játékkonzollá alakíthatjuk androidos telefonunkat. Az, hogy kedvenc Xbox Game Pass játékainkkal útközben is játszunk, még viszonylag új koncepció, de a GameSir megadja a lehetőséget, sőt, az X2 Pro-val maximumra növelhetjük a mobilos Cloud Gaming élményét. 

  • GameSir X2 Pro-Xbox Mobile Game Controller megvásárlásához a 6WTTRGY8D8 kuponkód használatával 69,99 dollárra lesz szükségünk, ami 29 ezer forint.
  • A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

Az utóbbi pár évben megnőtt a komolyabb játékélményt kereső, számítógépek és konzolok elől a mobilplatformra átcsábult gamerek száma. A PC-k esetében, ha naprakészek szeretnénk maradni, akkor néhány évente frissíteni kell a konfigurációt. A konzolok megfizethetőbbek, és sok éven át relevánsak maradnak, de nem fejleszthetők tovább. A mai új generációs konzolok ugyanolyan jól teljesítenek, mint a legerősebb játék PC-k, azonban öt év múlva észrevehetően elavulnak.

A felhőalapú játékok jó egyensúlyt teremtettek, gyakorlatilag hardvertől függetlenül mindig nagyszerű játékteljesítmény kapunk. Az egyik hátulütő az okostelefonok esetében az érintőképernyős vezérlés, kitakarjuk az ujjainkkal a játéktér egy részét, ami a kompetitív online címeknél komoly hátrányt jelent, főleg ha a cross play funkciónak köszönhetően ellenfeleink konzolon vagy számítógépen játszanak. Van egy jó és viszonylag olcsó megoldás a csaták megnyerésére, a Mobile Game Controller a kulcsszó. 2022. szeptember 1-jén került kiadásra a GameSir legújabb Mobile Game Controllerje, az X2 Pro, amely konzolminőségű élményt kínál az androidos telefonokra.

A GameSir X2 Pro-Xbox egy fizikai játékvezérlő, amely nagyjából bármilyen felhőalapú streaming szolgáltatással vagy kontrollert támogató Android játékkal kompatibilis, ez a mobil gaming új korszaka. A gombok elrendezése az Xbox vezérlősémáján alapul, néhány hozzáadott gombbal, például a két programozható hátra gomb és a megosztás/felvétel gomb. Ezt a konkrét modellt az Xbox-szal együttműködve fejlesztették ki, jár is hozzá egy hónap ingyenes Xbox Game Pass Ultimate előfizetés.

A tesztalany egy informatív dobozban érkezett, a pakkban egy fekete alapú, piros cipzáras hordtáskában bújt meg az GameSir-X2 Pro, némi papíráru, matrica, 2 pár hüvelykujj burkolat (homorú és domború) és egy Xbox Game Pass promóciós előfizetőikártya, amely egyébként a digitális kódot tartalmazta.

A GameSir X2 Pro téglalap alakú teste matt műanyagból készült, kontrasztos fényes gombokkal. Két színváltozatban érhető el, Moonlight (fehér) és Midnight (fekete). A súlya mindössze 179 gramm. Teljesen összecsukva 184 x 85 x 37 milliméteres dimenziókkal rendelkezik, elég kicsi ahhoz, hogy szinte bárhová magunkkal vigyük.

Ami a dobozból kivéve azonnal szemet szúr, az a hivatalosan licencelt Xbox dizájn, amely tartalmazza a nézet, a menü, az A, B, X és Y gombokat, valamint az ikonikus Xbox home gombot. A GameSir X2-ben a Pro nem véletlen, elvégre két további programozható gomb díszíti a vezérlő hátulját, amit egy adott billentyűkombinációval lehet hozzárendelni.

Természetesen nem hiányozhatnak az olyan elemek, mint a két analóg joystick, a vezérlőpad, a bal és jobb oldali ravaszok sem. Játék közben egy megosztás gomb segítségével képernyőképeket is készíthetünk, ezeket akár meg is oszthatjuk.

A játék az X2 Pro-val nagyon egyszerű, lényegében a kontroller közepére csatlakoztathatjuk a telefonunkat a Type-C porton keresztül képernyő gyanánt, és indulhat is a móka. Az X2 Pro szinte minden minimum Android 8.0-t futtató telefonnal kompatibilis, feltéve, hogy 110 és 179 milliméter közötti hosszúságúak és nem vastagabbak, mint 12 milliméter. A Type-C csatlakozó 30 fokos szögben le-fel elmozdítható, nagyon könnyű ezáltal behelyezni a telefont a gumírozott bölcsőbe.

A Play Áruházból ingyenesen letölthető dedikált GameSir alkalmazás kategorizálja az elérhető játékokat, a gombok elrendezésének testreszabását, és a firmware frissítést is itt végezhetünk. Ha ragaszkodunk az Xbox Cloud Gaminghez vagy bármely más felhőszolgáltatáshoz, akkor nem lesz szükség a GameSir applikációra. Az X2 Pro teljes funkcionalitásához és a telefonos hibaelhárításhoz viszont kell az alkalmazás.

A GameSir X2 Pro négy ABXY akciógombbal rendelkezik, amelyek az Xbox-vezérlőkhöz hasonlóan vannak elrendezve. Ha nem tetszik ez a séma, semmi gond, mivel a gombok fizikailag cserélhetők. Így, ha Xbox játékokkal játszunk a Game Pass Ultimate segítségével, akkor az alapértelmezett sémát használjuk, ha pedig Nintendo játékokkal akciózunk, akkor a Nintendo AXBY gombkiosztással nyomhatjuk.

Bár az X2 Pro kifejezetten Xbox Cloud Gaminghez készült, a Xbox Game Pass Ultimate mellett az összes népszerű felhőalapú játékszolgáltatást igénybe vehetjük, az NVIDIA GeForce Now, a Stadia és Amazon Luna könyvtárakkal is együttműködik a kütyü. A felhőalapú játékok mellett az X2 Pro távoli streamelésre is használható Xbox-on vagy PC-n. Az Xbox-on kihasználhatjuk az Xbox Remote Play funkciót. Ez addig működik, amíg a telefon és az Xbox egyaránt csatlakozik az internethez. Szinte az összes népszerű távoli streameléssel 100%-ban kompatibilis, mint például a Steam Link, a Moonlight és a Rainway. Így a könyvtárunkban lévő mentett játékokkal is játszhatunk.

A fent említett szolgáltatásokkal elérkeztünk ahhoz a pillanathoz a történelemben, amikor rendkívül magas grafikai igényeket támasztó AAA címeket lehet lejátszani olyan eszközökön, mint például a mobiltelefonok, amelyek messze nem felelnek meg a minimális követelményeknek. Az érzés ugyanaz, mintha konzolon játszanánk, persze lényegesen kisebb képernyőn, de mégis teljesen más élmény, mint a képernyőn lévő gombokkal bénázni.

A kontrolleres vezérlést támogató androidos mobiljátékokkal is zúzhatunk, a Genshin Impact, a Call of Duty: Mobile, a PUBG Mobile, Diablo Immortal, Asphalt 9 vagy akár Fortnite játszható anélkül, hogy szenvednünk kellene a nehézkes érintőképernyős vezérléstől. A GameSir X2 Pro használható olyan játékokhoz is, amelyek nem támogatják a kontrollert, a képernyőn megjelenő vezérlőket a GameSir alkalmazáson keresztül hozzárendelhetjük a kontroller gombjaihoz. Ezért ez egy tökéletes gamepad bármilyen típusú játékos számára.

A GameSir X2 Pro kényelmes “pass-through” (átmenő) töltési funkcióval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy játék közben tölthető a telefon a vezérlő jobb alsó részén található USB-C porton keresztül. Az egyetlen probléma az, hogy a kompatibilitás nem garantált, a gyártó oldalán megnézhető, hogy mely készülékek támogatják ezt a funkciót. Nálunk a OnePlus 9 Pro-n és a Poco F2 Pro-n működött, a Poco X4 Pro-n nem ment a játék közbeni töltés.

Játékok közben, mivel Type C porton csatlakozunk a telefonhoz, nulla a bemeneti késleltetés, így minden gombparancs azonnal végrehajtódik a képernyőn. A feldolgozás és a technológia tekintetében a GameSir X2 Pro ugyanazt nyújtja, mint az Xbox konzolvezérlő. A jobb és bal triggerek úgynevezett Hall-effektussal rendelkeznek, így 0,1 mm-es lépésekben pontosan reagálnak a nyomásra, ami precíz játékmenetet biztosít, lehet adagolni a gáz és a fék erősségét finom lépésekben.

Az akciógombokhoz Kailh mikrokapcsolókat kapunk – a prémium PC-s játékperifériákban is ilyeneket használnak -, ezek igencsak jól gondoskodnak a reszponzív, késleltetés nélküli visszacsatolásról. Az Alps 3D joystickjei pedig garantálják a precíz, mindenre kiterjedő irányítást, bár az ellenállásuk nagyobb, mint az Xbox-nál, ezt azért szokni kell.

Az X2 Pro-val a GameSir egy kiváló mobilvezérlőt hozott létre, amely az Android okostelefonunkat Game Pass játékgéppé alakítja. A hivatalos Xbox licencnek köszönhetően a megszokott billentyűzetkiosztás mellett megfelelően kialakított gombokat és az ikonikus Xbox Home gombot is megkapjuk. A Hall-effektus triggerek precíz játékmenetet tesznek lehetővé, míg a Kailh Switch akciógombok gyors, tapintható visszajelzést adnak.

Azok számára, akik Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssel rendelkeznek, vagy szeretnének egyet kipróbálni, az X2 Pro jó választás lehet. Bármilyen más szolgáltatáshoz, mint például a Stadia vagy a GeForce Now, szintén jó választás. USB-C-n keresztül csatlakoztatva a késleltetése minimális, ezért tökéletes a felhőalapú játékokhoz. De arra is használható, hogy kényelmesen játszunk az androidos játékokkal, még akkor is, ha nem támogatják a kontrollert.

Összességében a GameSir X2 Pro az egyik legjobb, ha nem a legjobb periféria a mobil felhőalapú játék vezérlésére.

GameSir X2 Pro-Xbox Mobile Game Controller megvásárlásához a 6WTTRGY8D8 kuponkód használatával 69,99 dollárra lesz szükségünk, ami 29 ezer forint. Nem lehet kérdés, ezért az árért ajánlott a termék.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid