A Gboard mostantól támogatja a kézírásos bevitelt a Google és a Samsung tabletein

0

A Google-féle Gboard billentyűzet mostantól támogatja a kézírást, mint beviteli módot a keresőóriás saját táblagépein, illetve a Samsung tableteken. A Samsung készülékein ezt eddig is meg lehetett tenni, de csak a gyári klaviatúrával, mostantól ha jobban szereted a Gboardot, azzal is megoldható a kézírásos jegyzetelés.

Az új funkciót a 9to5Google csapata szúrta ki, és nem csupán azt teszi lehetővé, hogy kézírással vigyük be a szövegeket, hanem különböző szerkesztési opciókat is elérhetővé tesz, amiket egy stylus segítségével menedzselhetünk. Törölhetünk, kijelölhetünk, beszúrhatunk, összeköthetünk, illetve új sort is kezdhetünk ezekkel.

Ezeknek a műveleteknek egy része, illetve továbbiak is megjelennek egy lebegő eszköztárban. Törölni és új sort kezdeni is lehet vele, arra is alkalmas, hogy emojikat illesszünk be, de a nyelvek között is válthatunk a segítségével. A vágólap előzményeit is megmutathatja, illetve a fordítást is igénybe vehetjük, szóval nagyon hasznos kis extra.

Az új funkciók a Gboard 13.7-es verziójával válnak elérhetővé, vagyis ha az alkalmazás ezen kiadása van telepítve az általad birtokolt Google vagy Samsung márkájú táblagépen, használhatod a kézírásos bevitelt és ezt a lebegő eszköztárat is.

Ha még nem ez a verzió van a készülékeden, érdemes megnézni a frissítéseket, hátha rendelkezésre áll az új változat. Elviekben a hajlítható kijelzős okostelefonokon is működik a dolog, legalábbis erről számolnak be egyes Samsung Galaxy Z Fold 5 tulajdonosok.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid