Európában is megjelenhet a Xiaomi Mi MIX Fold, és a várható ára is megvan

0

Két év hosszú várakozást követően a Xiaomi is bemutatta saját hajlítható kijelzős okostelefonját, ami a Mi MIX Fold nevet kapta. A készülék eredetileg Kínában került forgalomba – ahol egyébként igencsak népszerű -, ám a legfrissebb értesülések szerint hamarosan nemzetközi vizekre evezhet. Ráadásul még a várható ára is napvilágra került.

Korábban sokan azt feltételezték, hogy a Xiaomi Mi Mix Fold kizárólag Kínában lesz kapható, de a legfrissebb hírek szerint a gyártó hajlandó egy kis kockázatot vállalni, és már fel is készültek a nemzetközi forgalmazásra.

A Xiaomiui értesülései szerint a hajlítható képernyős okostelefon valamikor a hónap végén debütál a globális piacon. Kizárólag egyféle kiszerelésben lesz kapható: a készülék 16 GB RAM-mal és 512 GB háttértárral felszerelt változatát kínálják majd a nemzetközi vásárlóközönségnek. A Xiaomi Mi MIX Fold 1999 euróba, vagyis megközelítőleg 711 ezer forintba fog kerülni, ha hihetünk az új információknak.

Elég vaskos az árazás, de ne feledjük, hogy egy olyan okostelefont adnak az összegért cserébe, amelynek burkolata alatt 5G modemmel kiegészített Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlet végzi a számításokat, és ami egy 8,01 colos hajlítható, valamint egy 6,52 colos külső képernyőt egyaránt felkínál, utóbbi ráadásul 90 Hz-es képfrissítéssel is bír. Természetesen mindkét panel AMOLED technológiára épül. A Xiaomi hajlítható képernyős mobilját egy két részből álló, összesen 5020 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával, amely támogatja a 67 wattos gyorstöltést.

A képrögzítő egységek is ott vannak a szeren, az elsődleges modul egy 108 megapixeles Samsung ISOCELL HM2, amelyet egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 8 megapixeles, folyékony lencse technológiával felvértezett érzékelő segít a pillanat megörökítésében. Aztán ott van még a 20 megapixeles előlapi kamera, a 4 darab Harman Kardon hangolású hangszóró, a Samsung DeX felületét idéző opcionális asztali interfész, valamint a Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.2 támogatás, számos egyéb mellett.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid