Gondok az új Exynos lapkával, az összes Galaxy S22 modell Snapdragon processzorral jöhet (frissítve)

0

A tagnapi napon kellett volna debütálnia az AMD GPU-val szerelt Exynos 2200-nak, ami a Galaxy S22 mobilok egy részét hajtotta volna, ám a bemutató elmaradt, a Samsung pedig törölte az ezzel kapcsolatos korábbi posztját. Nem tudjuk, hogy pontosan mi zajlik a színfalak mögött, de állítólag hosszabb időre kaszálták az új hardvert. (Frissítés: reagált a Samsung, az új csúcsmobilokkal együtt debütál az Exynos lapka. Részletek a cikk végén.)

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Exynos 2200 bejelentése január 11-ére volt kitűzve. Ez teljesen hivatalos információ volt, a Samsung már korábban megosztotta a dátumot, ám a bemutató elmaradt, az ezzel kapcsolatos Twitter-bejegyzést pedig törölték.

Ez lett volna a bemutató szlogenje

Az egyik ismert szivárogtató, IceUniverse is beszámolt róla, hogy elmaradt a bemutató. Szerinte semmi jót nem jelent a halasztás, és emlékeztetett minket, hogy a tavaly novemberre tervezett középkategóriás Exynos 1200 sem jelent meg a mai napig.

Egy másik forrás szerint “vége az Exynos 2200”-nak. Később esetleg még megjelenhet, de a Galaxy S22 széria debütálására nem lesz kész, így az összes régióban Snapdragon 8 Gen 1 lapka kerülhet a Samsung csúcsmobilokba.

Hivatalos megerősítés persze még nem érkezett, a Samsung egyelőre hallgat, de ha helytállók az értesülések, akkor végre megszűnhetnek a különböző hardverek miatti elégedetlen hangok.

A Samsung már jó ideje kétféle hardverrel adja ki a zászlóshajóit, bizonyos régiókban Snapdragon, míg másokban Exynos processzoros kiadások kerülnek forgalomba. Ezzel alapvetően nem is lenne gond, de utóbbiak rendre alulmaradnak, és nem csak a teljesítményük gyengébb, hanem sokszor jobban is melegszenek és rosszabb üzemidőt nyújtanak. A különbségek a Galaxy S20 szériánál csúcsosodtak ki, az Exynos 990-nel szerelt modellek jelentősen alulmaradtak a Snapdragon 865-ös társaikhoz képest, a Samsung pedig nem adott választási lehetőséget. Ha azonban a Galaxy S22 mobiloknál egységesen Snapdragon 8 Gen 1-et használnak, akkor végre megoldódhat ez a probléma.

Frissítés: a Samsung reagált, és bár arra nem adtak magyarázatot, hogy miért kaszálták a bemutatót, annyit elárultak, hogy az új csúcsmodellekkel debütál az Exynos 2200. A gyártó szerint nincs gond a friss hardver gyártásával vagy teljesítményével.

Forrás1, forrás2, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid