A Google egyik fejese szerint hamarosan több tabletet adnak el, mint laptopot

0

Az Android operációs rendszert futtató tabletek már jó ideje léteznek, de nem igazán történtek nagy változások a kategórián belül. Persze voltak hibrid megoldások csatlakoztatható billentyűzettel, volt olyan gép, aminek a teste projektort rejtett magában, és nemrég olyan is megjelent, ami extraként monitor gyanánt is használható. De ahogyan egyre nagyobbak lettek a mobilok, úgy hanyatlott a tabletek piaca is, egészen a koronavírus járvány kirobbanásáig, ami új lendületet adott a szegmens számára. Rich Miner, a Google táblagépekért felelős technológiai igazgatója úgy véli, a tabletek hamarosan még népszerűbbek lehetnek, és többet fognak értékesíteni belőlük, mint laptopokból.

A rangos úriember is azzal kezdte az érvelését legutóbbi interjújában, hogy a COVID járvány alatt a táblagépek népszerűsége ismét nőni kezdett, hiszen az embereknek szüksége volt valamire, ami hordozható, és szórakozásra, illetve munkára egyaránt alkalmas. Mivel nem csak az alapgépek, de a billentyűzet perifériák eladásai is nőttek, egyértelművé vált, hogy produktivitásra is tökéletesen alkalmasak ezek az eszközök, és az emberek élnek is ezzel a lehetőséggel. A The Android Show-ban így nyilatkozott a technológiai munkatárs:

”Az emberek úgy gondolják, hogy a táblagépek kezdtek egyszerűen jobbak lenni a tartalomfogyasztáson kívül rengeteg minden másra is, éppen ezért kreatív és produktív feladatokra is használják őket, innen született az igény, hogy még többféle eszköz legyen még nagyobb kijelzőkkel. Úgy gondolom, hogy a nem túl távoli jövőben el fog jönni a pont, amikor évente több tabletet adnak el, mint laptopot. Szerintem ha egyszer átléptük ezt a pontot, akkor már nem lesz visszaút.”

Az interjúban azt is kiemeli, hogy manapság már a legtöbb tablet ugyanolyan képességekkel rendelkezik, mint egy laptop, és sokszor olcsóbbak is azoknál. Szerinte volt olyan pont 2020-ban, amikor a táblagép és a laptop eladások mennyisége közel azonos volt, és úgy véli, ez a tendencia folytatódni fog a járvány után is. Miner azt is hozzátette, hogy éppen ezért fontos a fejlesztőknek, hogy kihasználják a nemrégiben megjelent Android 12L lehetőségeit és előnyeit.

A rendszert nagy képernyős eszközökre, tabletekre és összehajtható kijelzős okostelefonokra fejlesztették. A Google munkatársa szerint a 12L ökoszisztéma számos módon képes javítani a felhasználók élményét és hatékonyságát, amikor ezeket az eszközöket használják, arra bátorítja tehát a fejlesztőket, hogy használják ki a rendszert, és fejlesszenek tabletes alkalmazásokat.

Forrás: PocketNow

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid