A Google elengedte a Pixel 3 és 3 XL modelleket, véget ér a támogatás

0

Szomorú hírekkel szolgálhatunk a Google Pixel 3 és 3 XL készülékek tulajdonosainak. Az okostelefonokon hamarosan teljesen megszűnik a szoftveres frissítés. A két készülék 2018 októberében debütált, és akkor a keresőóriás hároméves támogatást ígért rájuk, amely most véget ért.

Habár a Google Pixel 3 készülékek megkapták a legújabb Android 12 operációs rendszert, a novemberi biztonsági folt már nem jutott el rájuk. A bazár végleg bezárt. Szerencsére azért akad egy jó hír is, ugyanis a Google még egy utolsó frissítést biztosítani fog valamikor a következő év első negyedében. Ebben elérhetővé válik majd egy csomó hibajavítás számos egyéb mellett.

A következők a sorban a Pixel 3a és 3a XL modellek lesznek, ezek még 2022 májusáig garantáltan megkapják a biztonsági frissítéseket. A hangsúly a “garantált” kifejezésen van, a páros a májusi utolsó update-et követően valószínűleg még kapni fog egy utolsó frissítést a későbbiek során.

Igazán nyugodtak csak azok lehetnek, akiknek Pixel 6 és 6 Pro készüléke van, számukra a garantált főverzió frissítés 2024 októberéig érvényes, biztonsági javításokat pedig még 2026 októberében is kapni fognak. Egy adott mobil debütálásának időpontja egyébként minden esetben arra vonatkozik, hogy az USA-ban mikor vált elérhetővé az ottani Google Store-ban, szóval ha valahol később kezdődött a forgalmazás, az sajnos nem hosszabbítja meg a támogatási időszakot.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid