Google: ennyivel lett gyorsabb az Android 10 megosztás menüje

0

Az Android 10 számos hasznos és érdekes újítással érkezett, ezek közül az egyik a megosztás menüt érinti, bár eddig nem igazán tudtuk elképzelni, hogy pontosan mit is javított a Google ezen a téren. Nemrég azonban tartottak erről egy előadást, amelyen beszámoltak az eredményekről.

Miről is van szó? Amikor megosztasz valamit Androidon, legyen az kép, videó, link, vagy bármilyen egyéb tartalom, megjelenik egy felület, ami mutatja a lehetséges opciókat (ismerősök, alkalmazások). Erre sok volt a panasz az utóbbi időben, hogy nem elég rendezett, illetve lassú is, ezért a Google átszabta. Íme az új felület az Android 10-ben:

Az egyik hangsúlyos változás a priorizálás módja, vagyis hogy mely opciók jelennek meg előrébb, és melyek hátrébb, a másik fontosabb fejlesztés pedig sebesség terén történt. A Google készített egy tesztet a felhasználók bevonásával, amelyben azt vizsgálták, hogy mennyi idő alatt jelenik meg a megosztásra szolgáló ablak. Az összehasonlításban az Android 10-et vetették össze a korábbi 9.0 Pie verzióval.

A diagramból kiolvasható, hogy 27 milliszekundum után Android 9-en még csak a felhasználók 9%-ánál jelent meg menü, Android 10-en viszont már 50%-os ez az arány. 103 milliszekundumnál pedig az Android 10-es felhasználóknál már 99% látja a megosztási ablakot, míg a korábbi verziónál ez az arány még csak 48%-os.

Úgy néz ki tehát, hogy jelentős mértékben gyorsult a megosztás menüje az új Android esetében, persze mint ahogy a bevezetőben is említettük, ez csak egy fejlesztés a sok közül.

Via XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid