Nemsokára megjelenhet Európában a Huawei Mate 30 és Mate 30 Pro

0

A Huawei Mate 30 mobilokat ugyan Európában mutatták be, de eddig az újdonságok nem voltak kaphatóak az öreg kontinensen. Hamarosan ez megváltozhat, ha hihetünk bizonyos, állítólag rendkívül jól informált kínai forrásoknak.

Bizonyos anonim illetők úgy tudják, hogy a Huawei november közepén elindítaná a Mate 30 telefonok forgalmazását Európában, sőt, a start napját is tudni vélik. A készülékek értékesítése november 15-én kezdődne, habár azt nem tették közzé, mely országokban lesz kapható a kínai gyártó prémium párosa. Egyes feltételezések szerint első körben Németország, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, az Egyesült Királyság, valamint Svájc területén indulna meg a forgalmazás, de később más piacokon is hozzáférhetővé tennék a Mate 30 és Mate 30 Pro mobilokat.

Az mondjuk egy nagyon jó kérdés, miként fogadják majd ezeket a készülékeket, hiszen hiába futtatnak Android 10-et, nem érhető el rajtuk a Play Áruház, illetve a számos alkalmazás működéséhez elengedhetetlen Google Play Szolgáltatások keretrendszer sem. A hiányosság hátterében az Egyesült Államok tiltása van, mely megakadályozza az amerikai cégeket, hogy kereskedjenek a kínai gyártóval, és sajnos a Google sem kivétel. Reméljük ez az áldatlan állapot nincs kőbe vésve, és talán a későbbiekben megváltozik az amerikai álláspont. A Huawei egyébként állítólag egyetlen éjszaka alatt ki tudná adni a frissítést, amivel visszakerülnek a mobilokra a Google-szolgáltatások, de erre csak abban az esetben kerülhet sor, ha visszavonja az USA a szankciókat.

A Huawei Mate 30 799 eurós kezdőárral kerülhet a boltok polcaira, míg a Pro variáns 1099 euróért lesz kapható. Amennyiben valakinek a Mate 30 Pro 5G-s verziója kell, úgy 1199 eurót lesz kénytelen leszurkolni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid