A Google-höz kerülhet a Fitbit

0

A Reuters értesülései szerint a Google anyavállalata, vagyis az Alphabet fel szeretné vásárolni a fitnesz eszközökről és okosórákról elhíresült Fitbitet. Állítólag már ajánlatot is tettek, de egyelőre nem tudni, mennyiért szeretnék nyélbe ütni az üzletet. Hogy ez bennünket Android rajongókat milyen módon érinthet, azt is le fogjuk írni az alábbi pár sorban.

Amit elsőként le kell szögezni az az, hogy ezek az értesülések nem feltétlenül jelentik azt, hogy valóban lesz üzlet a két cég között, vagy hogy egyáltalán tényleg zajlanak ilyen jellegű tárgyalások. Ugyanakkor a Reuters elég jól informált médium, valami csak lehet a háttérben, ha már ők is írnak róla. Mi lehet egy ilyen akvizíció eredménye? A Google ugyan piacra dobott egy operációs rendszert okosórákra és más viselhető masinákra, de a Wear OS mellé sosem volt saját tulajdonú hardverük. Épp ezért a rajongók már egy ideje várják a Google saját okosóráját, de egyelőre sajnos csatlakozniuk kellett. A Wear OS sikere eléggé felemás, mert bár alapvetően egy jó, nagy tudású rendszerről van szó, sok gyártó inkább a saját megoldását erőlteti. Egy igazi Google-okosóra viszont fordítani tudna a helyzeten, és itt jön képbe a Fitbit.

Fitbit Versa 2

A Fitbit az aktivitásmérő fitneszkarkötőkkel vált ismertté, és relatíve újoncok az okosóra bizniszben, mégis elég bátrak voltak, és három ilyen készüléket is kiadtak (Ionic, Versa és Versa 2), mondjuk ezek közül a legutóbbit sokan kritizálták. Mindenesetre több tapasztalatuk van a témában, mint a Google-nek, és ezeket az ismereteket aknázhatja ki a mountain view-I vállalat.

Egyébként már volt arról szó, hogy eladják a Fitbitet, idén szeptemberben is keringtek szóbeszédek erről, habár akkor sem hallottunk konkrét részleteket. Ha a Google és a Fitbit egyesíti erejét, akkor abból nagyon hamar egy új okosóra, sőt, akár egy komplett széria is lehet, amiről amúgy szintén suttog a szakma már egy ideje, de a legtöbbször egymásnak ellentmondó infók kerülnek a napvilágra. Az Android Authority csapata megkérdezte mindkét céget az ügyletet illetően, de egyelőre nem kaptak érdemi választ.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid